Ingrediënten
Schaal
- 4 grote eieren
- 285 gr verse spinazie
- 160 gr Griekse yoghurt
- 2 el ongezouten boter
- 2 el olijfolie
- 45 gr prei
- 30 gr lente ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroensap
- 1 tl verse oregano
- 1/4 tl chilipoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de prei, lente ui, oregano en knoflook in kleine stukjes. Meng in een kleine kom de yoghurt, zout en knoflook.
- Smelt 1 el boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de prei en lente ui toe en zet het het vuur laag. Bak de groente boven een laag vuur binnen 5 minuten gaar. Voeg dan de spinazie en citroensap toe en zet het vuur weer iets hoger en bak de spinazie 4 tot 5 minuten.
- Doe het spinazie mengsel in een grotere 25 cm koekenpan en laat overtollig vloeistof achter in de kleine koekenpan. Maak 4 diepe inkepingen in de spinazie in de koekenpan. Breek dan voorzichtig 1 ei in elk rondje, en zorg ervoor dat de dooiers intact blijven. Bak de eieren 10 tot 15 minuten.
- Smelt de resterende eetlepel boter in een kleine pan boven een matig – laag vuur. Voeg de chilipoeder en een snufje zout toe en bak totdat de boter begint te schuimen en gebruinde stukjes vormen aan de onderkant van de pan, ongeveer 1-2 minuten. Voeg dan de oregano toe en bak nog eens 30 seconden. Haal vervolgens de knoflook uit de yoghurt en gooi de knoflook weg. Lepel de yoghurt over de spinazie en eieren en besprenkel met de gekruide boter.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 223
- Vetten: 15,9
- Koolhydraten: 7,8
- Eiwitten: 6,9