Ingrediënten
Schaal
- 2 kipfilets, in stukjes gesneden
- 225 groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
- 70 gr champignons, in stukjes gesneden
- 30 ml olijfolie
- 45 gr boter
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl gedroogde basilicum
- 1/8 tl gedroogde oregano
- 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 tl zout
- 1 1/2 tl citroensap
- 1 1/2 tl witte kookwijn
Bereidingswijze
- Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout, citroensap, en de wijn toe aan de koekenpan. Voeg ook de kip toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Zet het vuur nu iets lager en bak de kip totdat deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.
- Voeg nu ook de asperges en bak ze ongeveer 4 minuten mee. Voeg als laatst de champignons toe en bak nog eens 4 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2
- Calorieën: 430
- Vetten: 33,4
- Koolhydraten: 7,0
- Eiwitten: 26,9