Ingrediënten
Schaal
- 350 gr spruitjes
- 40 gr pecannoten
- 20 gr gedroogde dadels
- 2 el olijfolie
- 1 tl appelcider azijn
- 1 tl mosterd
- 1 el boter
Bereidingswijze
- Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Snijd ondertussen de pecannoten door tweeën en rooster ze kort in een droge koekenpan.
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, appelcider azijn, mosterd, zout en peper. Giet de spruitjes af en spoel ze af met koud water. Verwarm vervolgens een el boter in koekenpan en bak hierin de spruitjes vervolgens 3 tot 4 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de dadels in kleine stukjes. Snijd de spruitjes na het bakken in tweeën. Meng in een grote kom de spruitjes met de noten en vruchten en warm alles nog even op. Giet de dressing over de spruitjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3
- Calorieën: 239
- Vetten: 18,6
- Koolhydraten: 8,6
- Eiwitten: 5,8