Ingrediënten
Schaal
Pistachepesto
- 50 gr pistachenoten, gepeld
- 1 klein teentje knoflook
- 15 gr verse basilicum
- 25 gr Parmigiano reggiano of pecorino
- 1/2 el citroensap
- 65 ml olijfolie
Salade
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 200 gr mini buffelmozzarella
- 50 gr rucola
- handje gehakte pistachenoten
- 1 el citroensap
- olijfolie
- handje verse kruiden (munt, dille, basilicum of peterselie)
Bereidingswijze
- Meng voor de pistachepesto in een keukenmachine de pistachenoten, knoflook, basilicum, parmezaan en citroensap fijn en voeg de olijfolie toe. Verdun de pesto, indien gewenst, met extra olijfolie of water. Zet opzij
- Snijd / schaaf een courgette en snijd de andere in plakjes. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur met wat olie. Gril de courgette aan beide kanten. Haal uit de pan en laat op een bord even uitlekken. Je kunt ook de oven gebruiken (15 min op 200 graden).
- Verdeel de rucola over 2 borden en leg de mozzarella en gegrilde courgette er bovenop. Besprenkel met de zelfgemaakte pesto en voeg wat gehakte pistache noten, citroensap, verse kruiden, peper en zout toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 641
- Vetten: 52,7
- Koolhydraten: 8,9
- Vezels: 3,2
- Eiwitten: 31,3