Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gegrilde limoen kip met een salsa van watermeloen en limoen.

Gegrilde limoen kip met watermeloen salsa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 50
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 1 hour 5 minutes
  • Porties: 6 kipfilets + salsa 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Watermeloen salsa:

  • 300 gr gesneden watermeloen, zonder zaadjes
  • 1 komkommer
  • 75 gr gele paprika
  • 75 gr mais uit blik
  • 1 jalapeño chilipeper, in stukjes gehakt
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 1 tl rode ui, fijngehakt
  • 1/2 tl geraspte limoenschil
  • 20 ml limoensap
  • 1 tl bruine suiker
  • 1/4 tl gemalen rode chilipeper

Gegrilde kip:

  • 6 kipfilets (150 gr per stuk
  • 1/4 tl zout
  • 55 ml sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 3 teentjes knoflook, verpletterd
  • 1/2 tl gemalen rode chilipepers
  • 1/4 tl gember, fijngemalen

Bereidingswijze

  1. Om de salsa te maken meng snijd je eerst de watermeloen, komkommer en paprika in blokjes. Vervolgens meng je in een middelgrote kom de watermeloen, komkommer, paprika, maïs, koriander, jalapeño en ui. Pak er vervolgens een kleine kom en meng hierin de geraspte limoenschil, limoensap, de bruine suiker, zout en 1/4 tl gemalen rode chili peper. Voeg het limoen mengsel toe aan het watermeloen mengsel en meng dit goed door elkaar. Dek de salsa af en laat 1 uur staan zodat de smaken combineren.
  2. Meng in een grote kom de sojasaus, olijfolie, honing, knoflook, 1/2 tl gemalen rode chili pepers en gember. Voeg de kipfilets toe en dek af met vershoudfolie en laat de marinade 30 tot 90 minuten intrekken in de koelkast.
  3. Gebruik voor het grillen van de kip een barbecue of een elektrische grill. Grill de kip op het rek van een overdekte grill gedurende 12 tot 15 minuten totdat de kip niet meer roze is van binnen. Als je een barbecue gebruikt draai de kipfilets dan af en toe. De laatste 2 minuten van het grillen smeer je een beetje van de overgebleven marinade over de kipfilets. Serveer de kipfilets met de watermeloen salsa.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet + salsa
  • Calorieën: 226
  • Vetten: 6,2
  • Koolhydraten: 9,0
  • Eiwitten: 33,0