Een heerlijk zomers visgerecht!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Gegrilde zalm met avocado saus. Dit is een heerlijk vis recept met zalm en een saus van Griekse yoghurt en avocado. De zalm kan je op zowel de barbecue als grill bereiden, maar het is ook mogelijk om de zalm in de pan of de oven te bakken. Bij de zalm met avocadosaus kun je zoals op de foto hierboven staat afgebeeld een portie groene asperges serveren. De zalm is ook lekker met een andere groene groente of een frisse salade. Bekijk onze voorgerechten om een complete avondmaaltijd samen te stellen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
PrintGegrilde zalm met avocadosaus
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 30 minutes
- Porties: 6 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
Schaal
Avocadosaus:
- 1 avocado’s, gepeld, pit verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 teentjes knoflook, fijngeperst
- 1/2 el citroensap
- 1 el Griekse yoghurt
Zalm:
- 300 gr zalmfilet
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl citroenpeper
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm het grillapparaat of de barbecue en vet het rooster in met olie. Pureer in een kom de avocado met de knoflook, yoghurt en citroensap. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Wrijf de zalmfilets in met dille, citroenpeper en zout. Leg ze op de hete barbecue of grill en bak ze ca. 15 minuten. Je kunt ook de heteluchtoven voorverwarmen en de zalmfilets in een ovenschaal binnen 18 minuten gaar bakken. De zalmfilets zijn klaar als de zalm makkelijk uit elkaar valt als je erin prikt met een vork. Serveer de zalmfilets met de avocadosaus.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk zalm + 1/2 van de saus
- Calorieën: 472
- Vetten: 37,7
- Koolhydraten: 1,5
- Eiwitten: 31,5
Heerlijk met die avocado saus!
wat heb ik genoten van dit gerecht echt heerlijk, met de groene asperges met parmazaanse kaas uit de oven. Simpel, makkelijk en overheerlijk
Heerlijk! Simpel maar goed recept. Bedankt!
Gemaakt, was super lekker! Goed naar het plaatje kijken zodat je niet de citroenschil, asperges en trostomaatjes vergeet… Ik doe de zalm geen 15min dat vind ik te lang. En heb kleim schepje mayonaise toegevoegd aan de dip voor licht zoetje…Jammie!!