Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschotel met gehakt en pompoenpuree

Gehaktschotel met pompoenpuree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 450 gr hokkaido pompoen of flespompoen
  • 1 pastinaak (170 gr)
  • 1 wortel (100 gr)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen koriander of peterselie
  • 1 tl nigellazaad
  • 1 stengel bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr champignons
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • scheutje melk of kookroom
  • 40 gr geraspte (geiten)kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de pompoen, pastinaak en wortel en snijd de groente in blokjes.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en voeg de gesneden groente toe. Besprenkel met 1 el olijfolie, gemalen koriander of peterselie, nigellazaad en peper en zout naar smaak.
  3. Bak de groente 25 minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege de baktijd de groente even om.
  4. Snijd ondertussen de bosui en knoflook fijn, en de champignons in vieren. Verwarm een el olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en voeg dan de tomatenpuree, kurkuma en zout en peper toe. Bak dit kort mee.
  5. Voeg ten slotte de champignons en bosui toe en bak deze ook even kort mee.
  6. Haal de groente uit de oven en voeg de helft van de pompoenblokjes toe aan het gehakt in de pan. Bak nog een minuutje mee en zet het vuur dan uit.
  7. Doe de rest van de pompoen, wortel en pastinaak in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en mix tot een gladde puree. Voeg er een scheutje melk of kookroom toe om het dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vet een ovenschaal in en voeg het gehaktmengsel toe. Rasp er wat kaas overheen. Verdeel de pompoenpuree over het gehakt en strijk glad. Strooi de overige kaas over de puree en zet in de oven voor 20-25 minuten.
  9. Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel over 3 borden. Serveer met een lekkere groene salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de schotel
  • Calorieën: 456
  • Vetten: 30
  • Koolhydraten: 13
  • Vezels: 5,9
  • Eiwitten: 29,8