Ingrediënten
Schaal
- 900 gr verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 80 ml olijfolie
- 60 ml tomatensaus
- 30 ml rode wijnazijn
- 3 teentjes knoflook, fijngeperst
- 2 el verse basilicum, fijngehakt
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl cayennepeper
- 4 spiezen of satéstokjes
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de knoflook, olijfolie, tomatensaus, en rode wijnazijn. Breng op smaak met de basilicum, zout en cayennepeper. Voeg de garnalen toe aan de kom, en roer even door de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade minimaal een uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de grill voor op een matig hoog vuur. Rijg de garnalen op de spiesjes, een keer in de buurt van de staart en een keer in de buurt van het hoofd.
- Vet het grillrooster in met een beetje olie. Grill de garnalen op voorverwarmde grill voor 2 tot 3 minuten per kant, of totdat de garnalen ondoorzichtig zijn.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/6
- Calorieën: 273
- Vetten: 14,7
- Koolhydraten: 2,8
- Eiwitten: 31,0