Kalkoenfilet een heerlijk stuk vlees met een zeer laag vetgehalte!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gemarineerde kalkoenfilet. Een heerlijk kalkoenrecept met een marinade van plantaardige olie, sojasaus, citroensap en bruine suiker. Kalkoenfilet zonder vel is eiwitrijk met een lager vetgehalte dan kipfilet. Het vlees is donkerder van kleur dan kippenvlees en heeft een grovere structuur. Kalkoenfilet vraagt een zorgvuldige bereiding om het ‘droog’ worden te voorkomen.
Kalkoenfilet in opkomst:
Kalkoenfilet is niet heel populair in Nederland, maar sinds kort verkopen de meeste supermarkten wel een vorm van kalkoen. Zo verkoopt de Albert Heijn kalkoenfilet, kalkoenfilet à la minute, kalkoen schnitzel, kalkoendijfilet, kalkoenbiefstuk en kalkoenhaasjes. Je kunt de gemarineerde kalkoenfilet als hoofdgerecht serveren met een bijgerecht. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
PrintGemarineerde kalkoenfilet
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 50 minutes
- Porties: 4 filets 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 800 gr kalkoenfilet
- 30 ml plantaardige olie
- 30 ml sojasaus
- 10 ml citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 3 kruidnagels
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl fijngehakte verse basilicum
- 1/2 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Meng in een kleine kom de knoflook, basilicum en peper. Wrijf het mengsel van knoflook, basilicum en peper over de kalkoenfilets. Steek een kruidnagel in midden van elke kalkoenfilet.
- Meng in een grote kom de plantaardige olie, sojasaus, citroensap en bruine suiker. Leg de kalkoenfilets in de kom en draai ze een keer om. Dek de schaal af en zet in deze ongeveer 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Gooi de marinade weg en plaatst kalkoenfilets op de grill. Grill de kalkoenfilets binnen ongeveer 15 minuten gaar.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 filet
- Calorieën: 300
- Vetten: 7,5
- Koolhydraten: 3,0
- Eiwitten: 41,7
prima gelukt, was erg lekker. Gemaakt met spruitjes, witlof en aardappelsoesjes.
Het heeft lekker gesmaakt. We hebben het met spitskool en zelfgemaakte aardappelschijfjes gegeten.
Goed recept, erg lekker, gemaakt op eerste kerstdag voor 7 personen en iedereen smulde er van!
Was super lekker met snijboontjes stoofperen en piepers leuk zo voor de kerst