Ingrediënten
Schaal
- 800 gr kalkoenfilet
- 30 ml plantaardige olie
- 30 ml sojasaus
- 10 ml citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 3 kruidnagels
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl fijngehakte verse basilicum
- 1/2 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Meng in een kleine kom de knoflook, basilicum en peper. Wrijf het mengsel van knoflook, basilicum en peper over de kalkoenfilets. Steek een kruidnagel in midden van elke kalkoenfilet.
- Meng in een grote kom de plantaardige olie, sojasaus, citroensap en bruine suiker. Leg de kalkoenfilets in de kom en draai ze een keer om. Dek de schaal af en zet in deze ongeveer 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Gooi de marinade weg en plaatst kalkoenfilets op de grill. Grill de kalkoenfilets binnen ongeveer 15 minuten gaar.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 filet
- Calorieën: 300
- Vetten: 7,5
- Koolhydraten: 3,0
- Eiwitten: 41,7