Ingrediënten
Schaal
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 1 el za’atar
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 el oregano (gedroogd)
- 1/2 el verse of gedroogde tijm
- 10 ml sesamolie
- 30 ml olijfolie
- 1 tl honing of Lowcarbchef stroop
- peper en zout
- 2 kippenbouten (ca. 600 gr)
Groente
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn en voeg dit samen met de ingrediënten voor de marinade toe aan een kom. Meng de marinade goed door elkaar.
- Dep de kippenbouten droog en doe in een kom. Smeer de kippenbouten in met 2/3 van de marinade en laat minimaal een halfuur intrekken, hoe langer hoe beter.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg de kippenbouten in een grote ovenschaal en bewaar de marinade die achterblijft in de kom. Bak de kippenbouten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes, de rode ui in grove stukken en de paprika in reepjes. Voeg toe aan een kom en kruid de groente met zout en peper en wat olijfolie.
- Haal na 20 minuten bakken de kip uit de oven en verdeel de groente over de ovenschaal. Verdeel dan ook de overgebleven marinade over de kip en bak de groente en kip nog eens 20 tot 25 minuten. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie als de kip of groente te donker wordt.
- Verdeel de kippenbouten en groente over 2 borden en garneer met verse kruiden en sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 587
- Vetten: 44,9
- Koolhydraten: 6,1
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 38,1