Sushi is een heerlijke en gezonde maaltijd die bij velen favoriet is. Dit gerecht is een koolhydraatarme versie van sushi, geserveerd in de vorm van een bowl. We combineren gemarineerde zalm bites met avocado, wortel, bloemkoolrijst en sugar snaps. Gezond, lekker én gemakkelijk!
Hoe maak je deze bowl met smaakvolle zalm bites?
De zalm bites spelen de hoofdrol in dit gerecht. We marineren de blokjes met verschillende kruiden en smaakmakers. We gebruiken Aziatische ingrediënten zoals gember, knoflook en sojasaus en combineren dit met een pittige sriracha smaak. Je kunt de sriracha ook vervangen door een andere pittige saus zoals sambal of tabasco. De zalmblokjes kun je vervolgens crispy bakken in de koekenpan of airfryer. Bij de zalm serveren we een mix van Aziatische groente, zoals sugar snaps, wortel, komkommer en avocado.
We garneren de bowl met furikake, een mix van sesamzaad en zeewier die heerlijk smaakt bij visgerechten. Daarnaast is zeewier rijk aan jodium en andere gezonde mineralen, dus het is ook nog eens supergezond! Deze mix is onder andere verkrijgbaar in grote supermarkten bij de kruidenpotjes van het merk Verstegen. Kun je het niet vinden? Dan is sesamzaad ook een prima alternatief als topping.
Bereidingstip
In plaats van 2 eetlepels sojasaus kun je ook 1 eetlepel vervangen door ketjap manis minder suiker. De zalm bites worden dan nog wat krokanter en zoeter. Ze zijn dan wel is iets hoger in koolhydraten, dus maak hierin je eigen keuze. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner-recepten!
PrintGemarineerde zalm bites met groente
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 55
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Oosters
Ingrediënten
Zalm + marinade
- 2 el tamari of sojasaus
- 1 tl verse of gedroogde gember
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl sriracha of paar druppels tabasco
- 1 tl suikervrije stroop (optioneel)
- 2 stuks zalmfilet
Groente
- 1 winterpeen
- 1/4 komkommer
- 1 avocado
- 200 gr sugar snaps
- 300 gr bloemkoolrijst
- zout en peper
Topping
- sojasaus
- furikake mix (Verstegen)
- zwart en wit sesamzaad
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade van de zalmfilet.
- Snijd de zalm in blokjes en meng met de marinade. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken.
- Rasp de wortel en snijd de komkommer en avocado in plakjes.
- Bak de sugar snaps in een grillpan of koekenpan in 5-10 minuten gaar.
- Kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over twee borden.
- Haal de sugar snaps uit de pan en verdeel over de borden. Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en bak de zalmblokjes in een paar minuten goudbruin.
- Verdeel ondertussen de wortel, komkommer en avocado over de borden.
- Schep de zalmblokjes erbij en garneer met extra sojasaus en furikake of gebruik een mix van wit en zwart sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 552
- Vetten: 16
- Koolhydraten: 14,4
- Vezels: 9,9
- Eiwitten: 35,2
Één woord: superlekker!
Het enige wat ik anders deed is de bloemkoolrijst even bakken i.p.v. koken.
alles op het bord mooi in kleur en het vult goed.
Toppie, dit is een blijvertje!
Super lekker. Ik heb het afgemaakt met sriracha mayonaise, ondanks 7,8 koolhydraten, maar je doet er ook geen bergen op…
echt super super lekker
kreeg niet eens alles op
top
zou je aub wat specifieker willen zijn als je sojasaus noemt?
want uit de rest vd tekst kan ik opmaken dat je een zoete sojasaus bedoeld, maar de standaard sojasaus is juist zout. dat scheelt enorm qua smaakbeleving
Hi Remy,
We gebruiken gewoon normale ‘zoute’ sojasaus. Tamari is hetzelfde als sojasaus, maar dan glutenvrij. Zoete sojasaus is ketjap en kun je optioneel toevoegen (dit staat bij tips aangegeven).
smaakt fantastisch! dikke complimenten!