Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zalm bites met groente.

Gemarineerde zalm bites met groente

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Oosters

Ingrediënten

Schaal

Zalm + marinade

  • 2 el tamari of sojasaus
  • 1 tl verse of gedroogde gember
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sriracha of paar druppels tabasco
  • 1 tl suikervrije stroop (optioneel)
  • 2 stuks zalmfilet

Groente

  • 1 winterpeen
  • 1/4 komkommer
  • 1 avocado
  • 200 gr sugar snaps
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • zout en peper

Topping

  • sojasaus
  • furikake mix (Verstegen)
  • zwart en wit sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade van de zalmfilet.
  2. Snijd de zalm in blokjes en meng met de marinade. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Rasp de wortel en snijd de komkommer en avocado in plakjes.
  4. Bak de sugar snaps in een grillpan of koekenpan in 5-10 minuten gaar.
  5. Kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over twee borden.
  6. Haal de sugar snaps uit de pan en verdeel over de borden. Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en bak de zalmblokjes in een paar minuten goudbruin.
  7. Verdeel ondertussen de wortel, komkommer en avocado over de borden.
  8. Schep de zalmblokjes erbij en garneer met extra sojasaus en furikake of gebruik een mix van wit en zwart sesamzaad.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 552
  • Vetten: 16
  • Koolhydraten: 14,4
  • Vezels: 9,9
  • Eiwitten: 35,2