Ingrediënten
Schaal
- 1 grote bloemkool, gescheiden in roosjes
- 1–2 teentjes knoflook, geperst
- 3 el olijfolie
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el gehakte verse peterselie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een grote ovenschaal in met boter of olie. Doe de olijfolie en knoflook in een grote hersluitbare zak of bak.
- Doe nu ook de bloemkool in de zak en schud dit goed om de ingrediënten te mengen. Plaats nu de bloemkool roosjes in ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de bloemkool 25 minuten in de oven, roer af en toe in de ovenschaal. Haal de ovenschaal na 25 minuten uit de oven en bestrooi de roosjes met Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer de geroosterde bloemkool als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/6
- Calorieën: 118
- Vetten: 8,2
- Koolhydraten: 8,6
- Eiwitten: 4,7