Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Geroosterde bloemkoolsoep met geitenkaas.

Geroosterde bloemkoolsoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Lunch
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 1 bloemkool
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 stengels bosui
  • 800 ml groentebouillon (800 ml water met 1 blokje)
  • 180 gr zachte geitenkaas
  • verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een kom. Snijd het kontje van de teentjes knoflook eraf en voeg deze toe aan de kom. Voeg de olijfolie, peper, zout en ½ el kerrie toe en meng goed. Leg op een bakplaat. Zet in de oven voor 30 minuten. Schep na 15 minuten even om.
  3. Snipper de ui en snijd de bosui in dunne plakjes.
  4. Verwarm de soeppan boven een middelhoog vuur met wat olie. Voeg de ui toe en fruit een paar minuten.
  5. Haal de bloemkool uit de oven. Pel de knoflook en voeg samen met de bloemkool, kerrie en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over de borden. Garneer met geitenkaas, koriander of peterselie en bosui.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorieën: 208
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 5
  • Vezels: 2,7
  • Eiwitten: 9,4