Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme maaltijd bestaande uit broccolisoep met een broodje tonijnsalade.

Geroosterde broccolisoep met broodje tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 70
  • Totale tijd: 1 hour 40 minutes
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Geroosterde broccolisoep:

  • 500 gr broccoli
  • 1 1/2 blokje groentebouillion
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 middelgrote ui
  • 12 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 gr cheddar, geraspt
  • 150200 ml slagroom of melk
  • 2 el mosterd

Tonijnsalade:

  • 1 blikje tonijn 400 gr, uitgelekt
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 stengel selderij
  • 2 augurken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el peterselie
  • 3 el Zaanse mayonaise
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de broccoli erbij en snijd deze in roosjes. Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier en giet hierover een el olijfolie en zout en peper naar smaak. Bak de broccoli roosjes 20-25 minuten goudbruin in de oven, houdt de roosjes goed in de gaten. Zet dan 800 ml in een grote soeppan op het vuur en voeg als het kookt 1 1/2 blokjes groente bouillon toe en zet het vuur laag.
  2. Verwarm ondertussen in een koekenpan een el olijfolie. Voeg 1 middelgrote ui in stukjes gesneden toe en bak dit 5 minuten. Voeg dan ook de 2 teentjes knoflook en de tl tijm toe, en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg de inhoud van de koekenpan en de broccoli roosjes uit de oven toe aan de soeppan. Zet het vuur onder de soeppan op laag en laat dit 20 minuten sudderen.
  3. Voeg na 20 minuten sudderen de melk of slagroom, geraspte cheddar kaas en 1 el mosterd toe. Laat de cheddar kaas al roerend smelten in de pan. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en serveer!
  4. De tonijnsalade bereid je als volgt. Giet de tonijn af en verkruimel deze met je vingers in een grote kom. Snijd de 1/2 ui, rode paprika, selderij, augurken en 1 teentje knoflook fijn en voeg dit toe aan de kom. Meng dan de mosterd en de mayonaise in een apart kommetje en giet dit over de kom met de tonijn en breng op smaak met peper. Meng met een vork alles goed door elkaar en serveer op een sneetje adam’s brot en een kommetje soep!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 470
  • Vetten: 4,7
  • Koolhydraten: 21,4
  • Eiwitten: 45,2