Ingrediënten
Schaal
- 100 gr bacon of spekreepjes
- 350 gr spruitjes, schoongemaakt en fijngesneden
- 2 el boter
- 40 gr pijnboompitten
- 2 stengels lente-ui, fijngesneden
- zout en peper smaak
- optioneel: gehakte amandelen
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de bacon in kleine reepjes. Bak de bacon in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur totdat de bacon knapperig is. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de rest van jus uitlekken.
- Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de bacon jus aan toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze lichtbruin kleuren.
- Voeg dan de gesneden spruitjes en lente-ui toe aan de pan en breng op smaak zout en peper. Bak dit boven een middelhoog vuur totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 à 15 minuten.
- Strooi de knapperige bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten voor het serveren. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2
- Calorieën: 388
- Vetten: 28,1
- Koolhydraten: 12,6
- Vezels: 7,5
- Eiwitten: 16,9