Ingrediënten
Schaal
- 3 grote courgettes
- 500 gr mager rundergehakt
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 1 pot Walden Farms tomatensaus
- 2–3 teentjes knoflook, geperst
- 130 gr geraspte mozzarella kaas
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl versgemalen chilivlokken
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en verwarm een koekenpan met daarin 1 eetlepel olijfolie boven een middel-hoog vuur. Voeg de gesneden ui en paprika toe en bak dit ongeveer 4 minuten. Voeg de geperste knoflook teentjes toe en bak nog eens 1 minuut (let op de knoflook mag niet bruin worden). Doe de inhoud van de koekenpan in een bakje met afgedekt met een vel aluminiumfolie.
- Doe dan nog een eetlepel olijfolie in de pan en verkruimel het mager rundergehakt boven de pan en bak het rul. Kruid het gehakt met de versgemalen chilivlokken, zeezout en zwarte peper. Laat als het gehakt gaar is het vet in de pan uitlekken en roer de groenten uit het bakje er doorheen. Voeg de tomatensaus toe en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.
- Snijd ondertussen de courgettes in 12 even grote stukken en hol elk van deze stukken uit met een klein lepeltje waarbij je slechts 2 cm van het courgette vlees in een stuk overlaat. Haal na 10 minuten sudderen het gehaktmengsel van het vuur en laat het even afkoelen. Meng de helft van de geraspte smeltkaas door het gehaktmengsel. Pak nu een bakplaat met daarop een vel aluminiumfolie en plaats hierop de uitgeholde courgette stukjes.
- Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde courgette stukjes. Garneer met de overgebleven geraspte smeltkaas en bak de gevulde courgette stukjes zo’n 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/6
- Calorieën: 284
- Vetten: 17,7
- Koolhydraten: 6,8
- Eiwitten: 22,5