Ingrediënten
Schaal
- 2 courgettes
- 200 gr tomatensaus
- 1/4 rode ui
- 1/2 groene paprika
- 125 gr champignons
- 60 gr salami
- 80 gr geraspte mozzarella
- Italiaanse kruiden naar smaak
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de courgettes en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel het vruchtvlees en zet dit apart. Snijd vervolgens de groene paprika, champignons, ui en salami in kleine stukjes.
- Pak de courgettes erbij en plaats deze in een ingevette ovenschotel. Vul de 4 uitgeholde courgettes met de tomatensaus. Verdeel vervolgens de gesneden groente en salami over de courgettes. Breng de gevulde courgettes op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Bestrooi de courgettes ten slotte met geraspte mozzarella en dek de schotel af met aluminiumfolie. Bak de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de folie en bak nog eens 10 minuten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 stukken gevulde courgette
- Calorieën: 338
- Vetten: 19.6
- Koolhydraten: 15,8
- Eiwitten: 22,3