Introductie:
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gevulde courgette. Dit is een heerlijk recept met courgette, tonijn, geitenkaas, ui, knoflook en wortel. Ook als je niet zo van geitenkaas houdt kan je dit recept maken, je proeft de sterke smaak van de geitenkaas namelijk nauwelijks terug. Voor degene die toch liever geen geitenkaas eten hebben wij ook andere gevulde courgette recepten. Er is keuze uit gevulde courgette met gehakt, gevulde courgettes met tonijn en vegetarische courgette bootjes! Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!
PrintGevulde courgette
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 40
- Totale tijd: 50 minutes
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
Schaal
- 2 middelgrote courgettes
- 150 gr chavreux geitenkaas
- 40 gr geraspte harde geitenkaas
- 1 winterpeen
- 1 kleine ui
- 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
- 10 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- oregano naar smaak
- peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Snijd de twee courgettes doormidden en hol de helften uit met een lepeltje. Bewaar het vruchtvlees in een kom.
- Zet vervolgens een pan met water op het vuur en kook hierin de courgettes helften in ca. 3 à 4 minuten (de courgettes helften mogen niet te slap worden) beetgaar. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes, laat het blikje tonijn uitlekken en rasp de winterpeen boven de courgette vruchtvlees in de grote kom.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de de gesneden ui en knoflook 2 minuten, totdat de uitjes verkleuren. Voeg na twee minuten het courgette vruchtvlees en wortel uit de kom toe en bak dit 1 minuut mee. Zet het vuur laag en voeg chavreux geitenkaas, tonijn, oregano, peper en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
- Leg de gekookte courgette helften in een grote ovenschaal en vul ze met met het het mengsel uit de koekenpan. Strooi dan nog wat geraspte geitenkaas over de gevulde courgettes en plaats vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de gevulde courgettes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde courgettes (1/2 van het totaal
- Calorieën: 470
- Vetten: 27,4
- Koolhydraten: 14
- Eiwitten: 37
Dit gerecht blijft er in! erg lekker. Naar mijn smaak, toch wat zout toegevoegd!
Lekker recept, gaan we nog maken
Heel lekker! Verassend!
Een verrassend heerlijk gerecht!
Dag Quint,
Is alleen een halve courgette genoeg voor de hoofdmaaltijd, of moet daar nog wat bij?
Hi Dine-Marie,
Ik zou er zelf een salade bij serveren. Een andere mogelijkheid is om 2 halve courgettes te eten als hoofdmaaltijd!
Met vriendelijke groet,
Quint
Deze behoort tot mijn favoriet. Alles wat ik van jullie site heb gehaald is heerlijk maar deze vind ik echt heel erg lekker. Ik eet zelf geen vlees of vis dus als vervanging iets vegetarisch genomen. De “kipstukjes” van ah. Ook deze combinatie is super.
Lijkt me een erg lekker gerecht. Hoe lang moet het nog in de oven?
Hoi Patty,
De courgettes moet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven!
Groet,
Quint
Wauw…ik heb al veel van de recepten gemaakt en ze zijn gewoon allemaal heerlijk. Zo blij met jullie site!!! Mijn man lust geen groenten maar nu dus wel dankzij deze heerlijke recepten.