Courgette is net als paprika en aubergine perfect om te vullen. Het is al een tijdje geleden dat we in een nieuw recept de courgette gebruikt hebben om te vullen, dus daar brengen we nu snel verandering in. We vullen de courgette deze keer met worstjes, paprika, tomatensalsa en verschillende kruiden. Makkelijk, gezond en je kunt gelijk alles opruimen als de oven zijn werk doet!
Courgette vullen
Met veel vezels, vitamines en mineralen is de courgette een gezonde, koolhydraatarme groente om te gebruiken. Voor dit recept hollen we de courgette uit en voegen we later het vruchtvlees weer toe. Laat het vruchtvlees wel eerst even goed uitlekken, voordat je het aan de rest van de ingrediënten toevoegt. Het vruchtvlees verliest anders veel vocht tijdens het bakken in de oven, waardoor de vulling heel nat en druiperig wordt.
Naast het vruchtvlees van de courgette, vullen we de courgette met paprika, ui, knoflook en tomatensalsa. De tomatensalsa vind je bij het Mexicaanse schap, maar je kunt ook een tomatensaus gebruiken als je het geheel in Italiaanse sferen wilt houden. De pesto toevoegen is optioneel.
Bereidingstip
Het is belangrijk om de courgettes eerst in de oven zonder de vulling. De courgette heeft langer de tijd nodig om te garen en zo voorkom je dat de worstjes en de rest van de vulling uitdrogen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme recepten met courgette!
PrintGevulde courgette met worstjes
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 45
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 1 el verse oregano
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr chipolata of braadworst
- 1 tl verse tijm
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 175 gr tomatensalsa of tomatensaus
- 1 el rode of groene pesto (optioneel)
- 50 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de courgettes, snijd ze doormidden en haal met een kleine lepel het vruchtvlees eruit.
- Doe het vruchtvlees in een vergiet met wat zout en laat 10 minuten uitlekken.
- Doe de courgette helften in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zout overheen. Bak de courgette helften 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de ui, oregano en knoflook fijn. Snijd de worstjes in stukjes en zet deze opzij.
- Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg dan de paprika toe. Bak een paar minuten mee en voeg dan de knoflook, oregano, tijm en Italiaanse kruiden toe. Bak nog een een paar minuten en voeg dan het vruchtvlees van de courgette en de worstjes toe.
- Bak de worstjes gaar en voeg dan de tomatensalsa of saus en eventueel wat pesto toe. Bak door totdat de salsa warm is en zet het vuur uit. Proef de saus en voeg evt. wat zout en peper toe.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met de vulling. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en bak de gevulde courgettes nog eens 15 minuten in de voorverwamde oven.
- Verdeel na het bakken over 2 borden en serveer evt. met wat extra pesto en een frisse salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde courgettes
- Calorieën: 498
- Vetten: 34,4
- Koolhydraten: 14,9
- Vezels: 5,7
- Eiwitten: 29,5
Ik heb de makkelijke weg gekozen en alles gewokt. Om te voorkomen dat de salsa te veel koolhydraten en suikers, heb ik de Valentina Salsa piccante gekozen. Erg hot, maar wel lekker
Heerlijk gerecht! Het hele gezin heeft ervan gesmuld!
erg lekker. saus was goed gelukt
heel lekker. makkelijk te doen en leuk doordeweeks alternatief.
Erg smakelijk!
Heel lekker en makkelijk om te maken! 🙂 Wij aten wel maar elk een halve courgette en aten het samen met bruine rijst, ook heerlijk! 😉
het was erg lekker en goed vullend
Was lekker!