Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde courgette met worstjes.

Gevulde courgette met worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 el verse oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr chipolata of braadworst
  • 1 tl verse tijm
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 175 gr tomatensalsa of tomatensaus
  • 1 el rode of groene pesto (optioneel)
  • 50 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de courgettes, snijd ze doormidden en haal met een kleine lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Doe het vruchtvlees in een vergiet met wat zout en laat 10 minuten uitlekken.
  3. Doe de courgette helften in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zout overheen. Bak de courgette helften 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de ui, oregano en knoflook fijn. Snijd de worstjes in stukjes en zet deze opzij.
  5. Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg dan de paprika toe. Bak een paar minuten mee en voeg dan de knoflook, oregano, tijm en Italiaanse kruiden toe. Bak nog een een paar minuten en voeg dan het vruchtvlees van de courgette en de worstjes toe.
  6. Bak de worstjes gaar en voeg dan de tomatensalsa of saus en eventueel wat pesto toe. Bak door totdat de salsa warm is en zet het vuur uit. Proef de saus en voeg evt. wat zout en peper toe.
  7. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met de vulling. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en bak de gevulde courgettes nog eens 15 minuten in de voorverwamde oven.
  8. Verdeel na het bakken over 2 borden en serveer evt. met wat extra pesto en een frisse salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde courgettes
  • Calorieën: 498
  • Vetten: 34,4
  • Koolhydraten: 14,9
  • Vezels: 5,7
  • Eiwitten: 29,5