Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde kipfilet met spinazie en boursin.

Gevulde kipfilet met spinazie en boursin

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Gevulde kip

  • 35 gr amandelmeel
  • 30 gr Parmezaanse kaas, extra fijn geraspt
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr verse spinazie
  • 80 gr boursin knoflook & kruiden
  • 2 stuks kipfilet (ca. 350 gr)
  • zout en peper
  • 1 el boter

Bloemkoolpuree

  • 40 gr cashewnoten (4 uur geweekt), ongebrand
  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • snufje zout
  • 20 gr Parmezaanse kaas, extra fijn geraspt

Bereidingswijze

  1. Leg voor de bloemkoolpuree de cashewnoten in een bakje met water en laat 4 uur weken. Red je dit niet? Kook de cashewnoten dan 20 minuten in een laagje water.
  2. Begin met de bereiding van de kip. Verwarm hiervoor eerst de heteluchtoven voor op 180 graden.
  3. Meng op een bord de geraspte Parmezaanse kaas (extra fijn) met amandelmeel. Zet opzij.
  4. Snipper de sjalot en fruit deze in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de verse spinazie toe en roerbak dit ca. 5 minuten, totdat de spinazie is geslonken. Voeg de boursin toe, meng goed en zet het vuur dan uit.
  5. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer of bijv. een deegroller. Je kunt de filets tussen twee laagjes vershoudfolie leggen, zodat alles zo schoon mogelijk blijft.
  6. Kruid beide kanten van de platgeslagen kipfilets met zout en peper en verdeel 2/3 van de vulling over de filets. Bewaar 1/3 van de vulling voor de puree.
  7. Rol de kipfilets door het paneermengsel en zet vast met een satéprikker. Leg de opgerolde kipfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ca. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Maak ondertussen de bloemkoolpuree door de bloemkoolroosjes te koken in een laag water en snufje zout voor ca. 13 minuten. Het is nog beter om de bloemkool te stomen.
  9. Giet de bloemkool goed af en dep eventueel droog met keukenpapier. Doe de bloemkool samen met de Parmezaanse kaas en geweekte cashewnoten in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde puree.
  10. Verdeel de puree over 2 borden en serveer met de overgebleven spinazievulling met daarnaast een gevulde kip. Eet smakelijk!
  11. Wil je een extra krokant paneerlaagje? Bak de kip dan na het bakken in de oven nog een paar minuten in de pan met wat boter.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 750
  • Vetten: 44,6
  • Koolhydraten: 14,8
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 65,7