Gevulde paprika is ons favoriete koolhydraatarme gerecht voor de zomer. Het fris, voedzaam en makkelijk om te maken. Daarnaast ziet het er prachtig uit en eet je zonder dat je het door hebt veel meer groente. Eerder maakten we gevulde paprika met gehakt en zelfs een vega variant met tofu. Dit keer hebben we groene paprika’s gevuld met Mexicaans gekruide kip.
Groene paprika’s vullen met Mexicaanse kip
Voor dit recept gebruiken we voor de verandering een keer groene paprika’s. Groene paprika’s worden als eerst geoogst van alle soorten en zijn daarom minder zoet van smaak. Als je ze vult en bakt als in dit recept merk je hier nog weinig van, maar als je liever de rode versie gebruikt, kan dat natuurlijk ook.
Voor dit gerecht maken we pulled chicken van de kip. Pulled chicken is eigenlijk uit elkaar gescheurde kip. Hiervoor bak je de kip rondom goudbruin, haal je deze uit de pan en laat je het heel even afkoelen. Vervolgens trek je met twee vorken de kip uit elkaar. Doordat de kip in kleine stukjes is, kun je de hele paprika goed vullen met de kip.
Tips
De Mexicaanse keuken staat bekend om de pittige kruiden. In dit recept hebben we de pittigheid achterwege gelaten, zodat het gerecht licht en fris blijft. Liever toch wat pittiger? Voeg dan bijvoorbeeld wat chilivlokken of chilipoeder toe bij het kruiden van de kip. Wil je de maaltijd graag nog wat aanvullen? Serveer dan bij gevulde paprika’s een salade naar keuze. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!
PrintGevulde paprika met Mexicaanse kip
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerehct
- Keuken: Mexicaans
Ingrediënten
- 2 grote groene paprika’s
- 1 stengel bosui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr kipdijfilet
- 1 tl cajun kruiden
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie of bakboter
- 50 gr crème fraîche of Griekse yoghurt (10% vet)
- 50 gr geraspte cheddar
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- verse koriander of peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal met de open kant naar boven.
- Snijd de bosui fijn en zet in een bakje opzij. Snipper de knoflook en snijd de kip in grove stukken. Bak de de paprika’s zonder vulling 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de kruiden voor de kip in ene kommetje goed door elkaar. en verdeel dit samen met de knoflook over de kipstukjes.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat boter of olie toe. Voeg de gekruide kip toe en bak dit rondom goudbruin en gaar.
- Laat na het bakken even afkoelen en trek dan met twee vorken de kip uit elkaar om zo pulled chicken te maken.
- Doe de pulled chicken in een kom en voeg de gesneden bosui en crème fraîche toe. Roer goed door en vul de paprika’s vervolgens met de kip. Bestrooi de paprika’s met cheddar en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de paprika helften over 2 borden, garneer met koriander of peterselie en serveer er wat avocado en evt. salade bij.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften (1/2 van totaal)
- Calorieën: 555
- Vetten: 42,9
- Koolhydraten: 7,1
- Vezels: 4,8
- Eiwitten: 32,9
Het smaakte prima, maar we vonden het wel weinig groente. De volgende keer doen we er een zak Mexicaanse groentemix erdoorheen!
verrassend lekker. altijd lastig wat te doen met een groene paprika als je een paprika trio koopt. zeker voor herhaling vatbaar
Heerlijk recept!
Als tip geef ik mee te beginnen met het kruiden en bakken van de kip. En in die tijd de paprika’s te doen.
Gisteren gemaakt. En het was echt heerlijk! Heel verrassend anders. Normaal vul ik paprika’s met gehakt. Maar dit was echt een goede variatie!
heerlijk en makkelijk
Heerlijk! Ik had geen cajun-kruiden en heb het een Indiase tint gegeven door in plaats daarvan een beetje garam massala toe te voegen.
Lekker gerecht met een bite. Ook goed te combineren met de rest van het gezin.