Ingrediënten
Schaal
- 2 grote groene paprika’s
- 1 stengel bosui
- 1 teentje knoflook
- 250 gr kipdijfilet
- 1 tl cajun kruiden
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie of bakboter
- 50 gr crème fraîche of Griekse yoghurt (10% vet)
- 50 gr geraspte cheddar
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- verse koriander of peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal met de open kant naar boven.
- Snijd de bosui fijn en zet in een bakje opzij. Snipper de knoflook en snijd de kip in grove stukken. Bak de de paprika’s zonder vulling 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de kruiden voor de kip in ene kommetje goed door elkaar. en verdeel dit samen met de knoflook over de kipstukjes.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat boter of olie toe. Voeg de gekruide kip toe en bak dit rondom goudbruin en gaar.
- Laat na het bakken even afkoelen en trek dan met twee vorken de kip uit elkaar om zo pulled chicken te maken.
- Doe de pulled chicken in een kom en voeg de gesneden bosui en crème fraîche toe. Roer goed door en vul de paprika’s vervolgens met de kip. Bestrooi de paprika’s met cheddar en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de paprika helften over 2 borden, garneer met koriander of peterselie en serveer er wat avocado en evt. salade bij.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften (1/2 van totaal)
- Calorieën: 555
- Vetten: 42,9
- Koolhydraten: 7,1
- Vezels: 4,8
- Eiwitten: 32,9