Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt.

Gevulde paprika met Midden-Oosters gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Midden-Oosters

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote sjalot of kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette of aubergine
  • 2 grote paprika’s (geel of rood)
  • 1 el olijfolie (voor bakken en invetten)
  • 1/4 tl kaneel
  • 250 gr lams of rundergehakt
  • 1 el kokosmelk, 17% vet
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gedroogde harissakruiden
  • zout en peper
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 75 gr feta of geitenkaas
  • 1 el olijfolie (voor dressing)
  • 1/2 el tahin
  • 15 gr verse peterselie of koriander voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de courgette of aubergine in blokjes. Zet opzij.
  2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en smeer in met wat olijfolie.
  3. Leg de paprika helften in een ovenschaal, met de open kant naar beneden en zet ze in de oven voor 15 minuten. Je kunt ze ook ca. 8 min in de airfryer bakken.
  4. Verwarm ondertussen een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit de knoflook en ui.
  5. Voeg de courgette of aubergine en de kaneel toe. Bak de courgette of aubergine zacht.
  6. Voeg het gehakt, de kokosmelk en de rest van de kruiden, inclusief peper en zout toe. Rul tot het gehakt gaar is. Haal van het vuur en roer de granaatappelpitten erdoor.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en draai de paprika’s om. Vul de paprika’s met het gehakt en strooi er wat feta of geitenkaas overheen.
  8. Bak de gevulde paprika’s 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Meng ondertussen de tahin met de olijfolie.
  9. Haal de paprika’s uit de oven en verdeel over 2 borden. Serveer direct met verse peterselie en de tahindressing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften
  • Calorieën: 560
  • Vetten: 41,4
  • Koolhydraten: 9,7
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 34,4