Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde paprika met tofu.

Gevulde paprika vega

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 250 gr tofu
  • 2 of 3 el tamari of sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember of 1 tl gember poeder
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr champignons
  • 100 gr bloemkoolrijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kokosmelk (17% vet)
  • 2 rode paprika’s (groot)
  • 1 el sesamzaad
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu, indien nodig, even uitlekken. Snijd de tofu in kleine blokjes en voeg toe aan een mengkom. Snijd 1 knoflookteentje en gember klein en voeg dit samen met de sambal, sesamolie kurkuma, peper, zout en tamari of sojasaus toe aan de tofu. Meng goed en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de champignons, rode ui en de rest van de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een el olie in een koekenpan en voeg de gesneden groente samen met de bloemkoolrijst toe aan de pan.
  3. Bak de groente beetgaar, ongeveer 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en zet opzij.
  4. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
  5. Schep de tofu nog een keer goed door de marinade en bak het vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de tofu klaar is voeg je het nog even kort de gebakken groente toe aan de pan en bak je dit 1 minuut mee, totdat alles goed is gemengd.
  6. Verdeel de tofu en groente over de halve paprika’s. Bak de paprika’s 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de paprika’s over 2 borden en serveer met verse koriander of peterselie en wat sesamzaadjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 halve paprika's)
  • Calorieën: 359
  • Vetten: 23,3
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 7,1
  • Eiwitten: 21,8