Ovenschaal met zes gevulde paprika's met chorizo en ei.

Gevulde paprika’s met chorizo en ei

Een exclusief koolhydraatarm ontbijtgerecht!

Je zal vast denken gevulde paprika’s met chorizo en ei in de ochtend dat is toch helemaal niet lekker. Integendeel, in heel veel culturen is het een gewoonte om in de ochtend warme en hartige dingen te eten. Ze eten dan vaak iets met kip en rijst maar ook worden er exclusieve gerechten gegeten zoals deze gevulde paprika’s. Het is natuurlijk ook mogelijk om de gevulde paprika’s te serveren als hoofdgerecht bij het avondeten.

Variatietips:
Het leuke van de gevulde paprika’s is dat je kunt variëren met de vulling. Voeg bijvoorbeeld extra bloemkoolrijst, kaas en gehakt toe aan de vulling. Ik hoop dat jullie de gevulde paprika’s lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschaal met zes gevulde paprika's met chorizo en ei.

Gevulde paprika’s met chorizo en ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 1 hour 5 minutes
  • Porties: 3 gevulde paprika's 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 3 paprika’s
  • 100 gr chorizo
  • 1/2 kleine ui
  • 4 middelgrote eieren
  • scheutje melk of slagroom
  • 50 gr crème fraîche
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • gedroogde peterselie naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de chorizo, ui en knoflook in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd voorzichtig de pitjes weg.
  2. Bak vervolgens de chorizo bruin in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en roer goed in de pan. Bak dan nog eens 3 minuten. Klop in een kom de eieren, melk, peterselie en zout en peper samen.
  3. Zet de chorizo na het bakken apart en bak in dezelfde koekenpan de eieren al roerend boven een laag vuur gaar. Zorg ervoor dat de eieren niet droog zijn, maar vochtig.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de chorizo samen met de crème fraîche en peterselie toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en schep het  mengsel in de paprika’s. Plaats de paprika’s in een ondiepe ovenschaal. Bak de paprika’s 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de paprika’s dan uit de oven bestrooi met de mozzarella en bak nogmaals 10-15 minuten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 paprika
  • Calorieën: 358
  • Vetten: 26,7
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 21,1
Ovenschaal met zes gevulde paprika's met chorizo en ei.

9 Reacties

  1. wauw, wat een smaakbommetje deze… dit is een blijvertje!!!






    Reageer
  2. Erg lekker😋😋
    Heb rundergehakt gebruikt ipv chorizo ( was het vergeten te kopen🤫).
    Had het nog nooit gegeten met ei erin maar dat is erg lekker en goed gelukt ook.
    Zeker voor herhaling vatbaar en lekker combineren met van alles en nog wat. Top!!






    Reageer
  3. Ik heb dit gerecht inmiddels meerdere keren gemaakt en hier is het een favoriet! We eten het als hoofdgerecht, beiden anderhalve paprika. De paprika doormidden snijden gaat prima, de vulling blijft mooi zitten en het resultaat ziet er geweldig uit. Welkome afwisseling op de ‘klassieke’ gevulde paprika met gehakt!






    Reageer
  4. Ik heb het voor vanavond op het programma staan. Het recept lijkt mij heerlijk maar twijfel wel aan de bereiding.
    Eerst eieren in een koekenpan bereiden om daarna nog voor zo’n lange tijd de oven in te gaan? Word het dan niet gortdroog?

    Zie hierboven al reacties dat het eimengsel vloeibaar bleef? Is die bereiding vooraf in de koekenpan een wijziging die je hebt aangebracht?

    Reageer
    • Beste Wendy,

      Ik heb het recept n.a.v. de reacties iets aangepast. De eieren moet heel kort mee worden gebakken, zodat ze niet vloeibaar uit de oven komen! Als je de eieren niet te lang meebakt worden ze niet droog in de oven.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  5. Vandaag gemaakt en staat in de oven, ik denk dat we het heerli j k gaan vinden.
    Bedankt voor dit fijne recept.






    Reageer
  6. Leek me zo lekker! En dat is het ook maar…
    Precies het recept gevolgd, paprika’s gevuld, 40 minuten op 180 graden en…
    alleen het bovenste laagje was gekookt, daaronder het vloeibare eimengsel ?

    Reageer
    • Ik had precies hetzelfde als Irene. In plaats van chorizo wel gehakt gebruikt maar ook bij mij was het een vloeibaar eimengsel na 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het was nog steeds wel lekker!






      Reageer
      • Beste Dorine, Inge,

        Excuses! Er stond een foutje in het recept. Ik heb het vandaag zelf nog een keer gemaakt en de paprika’s moesten inderdaad langer in de oven. Ik heb het recept aangepast.

        Groetjes,

        Quint

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*