Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde paprika met gehakt en kaas.

Gevulde paprika’s met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 30 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 60 gr geraspte kaas
  • 2 grote rode paprika’s
  • optioneel: crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten. Plaats de paprika’s op een ingevette ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verwarm een el olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg vervolgens de kruiden en tomatenblokjes toe en laat dit 5-10 minuten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas erdoorheen. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en garneer met een beetje kaas. Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de gevulde paprika’s met een frisse salade en crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde paprika
  • Calorieën: 474
  • Vetten: 30,6
  • Koolhydraten: 9,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 39,4