Gevulde paprika met gehakt en kaas.

Gevulde paprika’s met gehakt

Vandaag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme gevulde paprika’s met gehakt gemaakt. Dit eenpansgerecht is makkelijk om te maken en smaakt ontzettend goed. De paprika’s zijn gevuld met een heerlijk mengsel van gekruid gehakt en belegen kaas. In de oven worden de paprika’s lekker sappig en krijgt het gehakt nog meer smaak! Normaal gesproken wordt er witte rijst aan de gehaktvulling toegevoegd. Wij hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Door de witte rijst weg te laten bevat één gevulde paprika slechts 9,6 gr koolhydraten. Hiermee bevat het gerecht ca. 75% minder koolhydraten dan gevulde paprika’s met witte rijst.

Tips
Je kunt eventueel extra groente verstoppen in de gehaktvulling. Voeg bijvoorbeeld een beetje bloemkoolrijst toe aan de gehakt. Dit proef je bijna niet terug en geeft een lekkere bite aan de vulling. Zo eet je op een smaakvolle manier meer groente. Ideaal voor lastige eters. De gevulde paprika’s kun je serveren als avondmaaltijd met een frisse salade naar keuze. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Variatietip: bekijk ook onze andere gevulde paprika recepten, zoals gevulde paprika met tonijn en cheddar of gevulde paprika met tofu (vega)!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde paprika met gehakt en kaas.

Gevulde paprika’s met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 30 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 60 gr geraspte kaas
  • 2 grote rode paprika’s
  • optioneel: crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten. Plaats de paprika’s op een ingevette ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verwarm een el olijfolie en voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg vervolgens de kruiden en tomatenblokjes toe en laat dit 5-10 minuten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte kaas erdoorheen. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en garneer met een beetje kaas. Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de gevulde paprika’s met een frisse salade en crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde paprika
  • Calorieën: 474
  • Vetten: 30,6
  • Koolhydraten: 9,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 39,4
Gevulde paprika met gehakt en kaas.

42 Reacties

  1. Marian Peters

    Dit was een winnaar! Ik maak het vanavond weer, met bloemkool/couscousrijst en iets meer chilipoeder wordt hier heerlijk gevonden.






    Reageer
  2. In één woord: HEERLIJK

    Reageer
  3. Vandaag voor het eerst gemaakt maar zeker niet voor het laatst. Zo lekkerrrrr! Ik ben alleen maar wel voor 2 gemaakt en wat van de vulling over was, ingevroren. Makkelijk voor de volgende keer, alleen nog maar een paprika nodig en dan een superlekkere maaltijd!






    Reageer
  4. Bedankt voor dit basisrecept! Blus de saus nog af met witte wijn en voeg stukjes courgette en aubergine toe. Goede tip: paprika’s van te voren roosteren op gasfornuis.😋






    Reageer
  5. Inmiddels meerdere keren gegeten en echt van gesmuld. Ik maak het gelijk voor 2 dagen en varieer ook met de ingrediënten door bijv. champginons aan de vulling toe te voegen






    Reageer
  6. Een overheerlijk gerecht. Ik maak het vaak als gestoomde paprika waarin ik zelfs het gehakt niet tevoren hoef aan te braden. Dit gaat aangemaakt met de kruiden rechtstreeks in de paprika waarna ik alles in het stoommandje gaar stoom. Heerlijk!






    Reageer
  7. Heel lekker, zeker met bloemkoolrijst erin . En makkelijk te maken!






    Reageer
  8. Ik vind het een heel lekker recept, heb nog wel extra kruiden toegevoegd. Alleen vind ik 20 min in de oven veel te kort voor de paprika die blijft hard dus die ga ik voortaan eerst zonder vulling in de oven zetten en daarna met.

    Reageer
  9. Heerlijk recept,doe er zelf nog allemaal groente in.Ik snij zelf heel klein beetje van de onderkant van de paprika,zo blijven de paprika’s beter staan in de oven schaal.
    Smeer met een kwastje de paprika’s in met olijfolie.






    Reageer
  10. Heerlijk gegeten!






    Reageer
  11. Ans Timmermans

    Ans

    Is een heerlijk recept ik heb er ook nog een rode peper erbij gedaan en fijngesneden wortelen en fijngesneden prei plus champignons.

    Reageer
  12. blanche hartman

    Dit is een van mijn favorieten. Makkelijk, lekker en varrieren met groenten om zo iedere maal een iets andere smaak te krijgen.






    Reageer
  13. Super lekker!
    Ik doe als eerste een plakje cheddar kaas in de paprika!






    Reageer
  14. Heb voor de eerste keer een recept van U gemaakt. Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Weer eens wat anders dan steeds maar weer hetzelfde.
    Ik ga snel weer andere recepten lezen/ maken.






    Reageer
  15. Staat nu voor de tweede keer in de oven, heerlijk! Wat ik me wel afvraag, is het beter om hete lucht stand of onder-/bovenwarmte in te stellen?






    Reageer
  16. Heerlijk en goed vullend!!






    Reageer
  17. Echt super lekker
    Ik maak er nog wat extra groente bij. Voor de vitamientjes.😃

    Zeker aan te raden






    Reageer
  18. Keer op keer de vraag of ik het nog eens een keer wil maken. ( vleeseters vinden vegetarisch variant ook ok.)






    Reageer
  19. Echt lekker gegeten! Je kunt gehakt (deels) vervangen door rul vega-gehakt. Ik doe tegenwoordig de helft rul vega- en de helft bio rundergehakt. In gerechten met kipstukjes doe ik dat ook – de helft vega. Scheelt toch weer en de smaak & bite is hetzelfde.






    Reageer
  20. Ik maak het vaker.
    Je kan eindeloos varieren met de vulling.
    Ik heb er vandaag rundergehakt met veel groente in gedaan.
    Rundergehakt gekruid met peper-knoflook kruiden en
    Dit samen gebakken met prei, uien, stukjes paprika,tauge en champignons.
    Heel klein beetje tuinkruidenpaneer en natuurlijk kaas erbovenop gedaan, in de oven tot kaas gesmolten/beetje verkleurd is, klaar.
    Zooooo lekker.
    Heb talloze recepten voor gevulde paprika’s.






    Reageer
  21. echt heerlijk

    Reageer
  22. Rundergehakt vervangen door kipgehakt, vinden ze hier lekkerder. En voor hun jalapeños plakjes erbij geserveerd. Zeker voor herhaling vatbaar






    Reageer
  23. Bea Lussenburg

    Wat een goed recept! Veel variatie mogelijk. Heb idd wel meer kruiden toegevoegd. Dit is een blijvertje, dank je wel!

    Reageer
  24. Heerlijk gerecht, wel iets meer kruiden gedaan en gegeten met een heerlijke frisse salade.






    Reageer
  25. Heb er gehakt kruiden aantoegevoegd. Onder in de paprika wat fetakaas gedaan. Heerlijke wortel rijst ernaast en smullen maar.
    Dut gerecht ga ik zeker nog een keer maken!






    Reageer
  26. Lekker,eenvoudig recept,goede aanwijzingen.Dank u






    Reageer
  27. Heerlijk. Zat ook echt vol.
    Ik heb er wat stukjes chorizo aan toegevoegd en een beetje zout. Vond de kruiden ook wat weinig

    Reageer
  28. Super gerechtje! Ook de kinderen hebben er heel smaakvol van gegeten! Een blijvertje dit recept!






    Reageer
  29. Heerlijk gerecht en inderdaad iets pittiger maken met meer kruiden. Ik heb er een biologisch groentebouillon blokje bijgedaan en de saus iets langer laten pruttelen. De volgende keer ga ik proberen er courgette of andere groente aan toe te voegen.






    Reageer
  30. Heerlijk😊






    Reageer
  31. Eenvoudig en heerlijk!

    Reageer
  32. Was heerlijk! Ook de bloemkoolrijst als extra groente toegevoegd. Met frisse salade erbij absoluut een blijvertje! Zelfs sceptische echtgenoot is om 😀






    Reageer
  33. Gooi wat tomatensaus in de ovenschaal waar de paprika instaat, echt heeeeeerlijk.

    Reageer
  34. Lekker en simpel. Heb het recept verdubbeld om het voor een gezin van 4 te maken. Bij de paprika’s heb ik een makkelijke salade gemaakt. Iedereen vond het lekker, bedankt!






    Reageer
  35. Favoriet! Ipv wat rijst heb ik bloemkoolrijst toegevoegd.

    Staat bij ons in de top 3.

    Reageer
  36. Heerlijk was het! Lekker gegeten met sla en radijsjes erbij. Dank voor alle heerlijke recepten!






    Reageer
  37. Lekker recept! Ik heb er een klein beetje gnocchi bij gekookt en deze even in de overgebleven tomatenblokjes gebakken.
    Volgende keer voeg ik wel iets meer kruiden toe en zet ik hem langer in de oven.






    Reageer
    • Ik ben blij dat ik jouw comment heb gelezen want jouw tip was mega lekker! Ook ik heb beetje gnocchi erbij gedaan in de overgebleven tomantenblokjes. Uitje gesnipperd en knoflookteentje erbij met italiaanse kruiden. Mega mega lekker!!






      Reageer
    • Dit gerecht al vaker gemaakt en gegeten met heel wat mensen en iedere keer zeggen ze oooo wat lekker!!! Krijg al verzoekjes om dit te koken als men gasten krijgt (ze komen het dan ophalen )
      Ze weten dat ik graag kook …..

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*