Ingrediënten
Schaal
- 3 paprika’s
- 100 gr chorizo
- 1/2 kleine ui
- 4 middelgrote eieren
- scheutje melk of slagroom
- 50 gr crème fraîche
- 75 gr geraspte mozzarella
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
- gedroogde peterselie naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de chorizo, ui en knoflook in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd voorzichtig de pitjes weg.
- Bak vervolgens de chorizo bruin in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en roer goed in de pan. Bak dan nog eens 3 minuten. Klop in een kom de eieren, melk, peterselie en zout en peper samen.
- Zet de chorizo na het bakken apart en bak in dezelfde koekenpan de eieren al roerend boven een laag vuur gaar. Zorg ervoor dat de eieren niet droog zijn, maar vochtig.
- Haal de pan van het vuur en voeg de chorizo samen met de crème fraîche en peterselie toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en schep het mengsel in de paprika’s. Plaats de paprika’s in een ondiepe ovenschaal. Bak de paprika’s 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de paprika’s dan uit de oven bestrooi met de mozzarella en bak nogmaals 10-15 minuten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 paprika
- Calorieën: 358
- Vetten: 26,7
- Koolhydraten: 8,7
- Eiwitten: 21,1