Ingrediënten
Schaal
- 1 flespompoen
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 10 gr verse salie
- 100 gr verse boerenkool of 200 gr spinazie
- 25 gr macadamia noten
- 30 gr pijnboompitten
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 tl paprikapoeder
- 2 takjes tijm
- 140 gr zachte geitenkaas + 10 gr voor garnering
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Was de pompoen met water en snijd deze in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen. Zorg dat de pompoen helemaal schoon is zonder draden en pitten.
- Strijk met een kwastje wat olijfolie over het vruchtvlees en breng op smaak met zout en peper. Leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar boven op de bakplaat en bak de pompoen 45 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het vruchtvlees zacht is. Dit kun je controleren door er in te prikken.
- Als de pompoen in de oven staat, ga je verder met de vulling. Snijd hiervoor de knoflook fijn en de salie in grove stukken. Snij indien gewenst de boerenkool in kleinere stukjes en de macadamia noten in grove stukken.
- Verwarm een koekenpan boven laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten, let goed op, want ze kunnen snel verbranden. Leg na het roosteren opzij.
- Verwarm in dezelfde koekenpan een el olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg na een minuut de boerenkool of spinazie toe en roerbak, totdat de groente helemaal is geslonken. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder, tijmblaadjes en salie toe en bak dit kort mee. Roer de noten door de groente en zet het vuur uit. Bewaar wat noten en salie voor de garnering.
- Laat indien nodig het overtollige vocht uit de koekenpan m.b.v. een deksel uitlekken. Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit, zodat er een bootjes ontstaat. Schep niet alles weg, zorg ervoor dat er rondom de schil nog een laagje pompoen zit.
- Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 25 gr geitenkaas toe aan het vruchtvlees en prak dit erdoor.
- Vul het pompoen ‘bootjes’ met het boerenkool of spinaziemengsel. Bewaar een beetje van de groente ter garnering. Kruimel de rest van de geitenkaas over de groente in de pompoen en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
- Voeg ten slotte het vruchtvlees toe aan de ‘bootjes’ en strijk dit gelijkmatig uit met een vork, zodat de groentevulling niet meer zichtbaar is. Druk goed aan en leg de twee pompoen helften weer op elkaar.
- Knip 3 touwtjes van het rolladetouw en bindt de helften vast. Besprenkel de vastgebonden pompoen met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de pompoenrollade nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm voor het serveren de overgebleven groente. Verdeel dit over een groot serveerbord, zodat er een bedje ontstaat.
- Haal de pompoenrollade uit de oven en leg deze op het bedje groente. Garneer met wat verkruimelde geitenkaas, macadamia noten en verse salie. Snijd in stukken en verdeel over 4 borden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de pompoenrollade
- Calorieën: 248
- Vetten: 18,6
- Koolhydraten: 7,1
- Vezels: 4,2
- Eiwitten: 10,7