Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde portobello met geitenkaas.

Gevulde portobello met geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.2 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 portobello’s
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr tomatenpulp of blokjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr geitenkaas
  • handjevol gehakte walnoten
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor 200 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze lichtjes in met een beetje olijfolie. Maak de portobello’s schoon met een keukenpapier en verwijder voorzichig de steel. Plaats de champignons dan met de steel naar boven op de bakplaat. Besmeer de champignons me olijfolie en kruid ze met zout en peper naar smaak. Bak de portobello’s 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn m.b.v. een knoflookpers. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de helft van de gesneden sjalot en geperste knoflook toe. Bak dit een minuut, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de spinazie toe en bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  3. Pak nu een nieuwe pan en bak hierin de resteren de gesneden sjalot en geperste knoflook. Voeg de tomatenpulp of tomatenblokjes toe en kook dit 5-10 minuten, totdat de saus is gereduceerd en dikker is geworden. Kruid de saus zout, peper en Italiaanse kruiden.
  4. Haal de portobello’s uit de oven en dep ze goed droog met een keukenpapiertje. Verdeel dan de tomatensaus gelijkmatig over de champignons. Voeg de spinazie toe en ten slotte de brokken geitenkaas. Bak de portobello’s nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg na 10 minuten bakken gehakte walnoten toe en bak nog eens 5 minuten. Garneer de gevulde portobello’s na het bakken eventueel met fijngesneden lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde portobello's
  • Calorieën: 345
  • Vetten: 24,1
  • Koolhydraten: 13,4
  • Eiwitten: 16,2