Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde puntpaprika met feta.

Gevulde puntpaprika met feta (binnen 30 min klaar)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl citroensap
  • 100 gr feta
  • 25 gr roomkaas of zuivelspread (volle variant)
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zout naar smaak (1/4 tl)
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 50 gr rucolaslamelange
  • 1 el olijfolie als dressing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Meng de eieren, citroensap, feta, roomkaas, peper, cayennepeper en zout in een kom.
  3. Bak het amandelschaafsel een paar minuten in een pan. Haal uit de pan en voeg toe aan het eiermengsel.
  4. Roerbak de spinazie met wat olijfolie in een pan totdat deze helemaal geslonken is. Schep dan door het eiermengsel.
  5. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  6. Vul de paprika’s met de vulling en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en serveer eventueel met rucolaslamelange met wat olijfolie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde paprikahelften)
  • Calorieën: 446
  • Vetten: 35,6
  • Koolhydraten: 7,5
  • Vezels: 5,9
  • Eiwitten: 21,1