Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 1 tl citroensap
- 100 gr feta
- 25 gr roomkaas of zuivelspread (volle variant)
- zwarte peper naar smaak
- 1/4 tl cayennepeper
- zout naar smaak (1/4 tl)
- 30 gr amandelschaafsel
- 50 gram verse babyspinazie
- 1 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s
- geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- 50 gr rucolaslamelange
- 1 el olijfolie als dressing
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Meng de eieren, citroensap, feta, roomkaas, peper, cayennepeper en zout in een kom.
- Bak het amandelschaafsel een paar minuten in een pan. Haal uit de pan en voeg toe aan het eiermengsel.
- Roerbak de spinazie met wat olijfolie in een pan totdat deze helemaal geslonken is. Schep dan door het eiermengsel.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika’s met de vulling en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en serveer eventueel met rucolaslamelange met wat olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde paprikahelften)
- Calorieën: 446
- Vetten: 35,6
- Koolhydraten: 7,5
- Vezels: 5,9
- Eiwitten: 21,1