Ingrediënten
Schaal
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode ui
- handje groene olijven
- 8 cherrytomaten
- 250 gr (buffel)mozzarella
- 2 el tomatenpuree
- 1 el venkelzaad
- zout en peper naar smaak
- scheutje olijfolie
- 2 el verse basilicum
- 2 handjes rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Was de puntpaprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal.
- Pers de knoflook en snijd de rode ui, olijven en cherrytomaten in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en zet op zij.
- Verdeel de tomatenpuree over de bodem van de puntpaprika’s. Bestrooi de paprika’s vervolgens met zout, peper en venkelzaad. Vul de paprika’s cherrytomaten, geperste knoflook en rode ui.
- Snijd de uitgelekte mozzarella in plakjes en verdeel samen met de gesneden olijven gelijkmatig over de puntpaprika’s. Garneer de paprika’s ten slotte met zout, peper en een beetje olijfolie.
- Bak de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de paprika’s met verse basilicum en een handje rucola. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 gevulde paprika helften (1/2 van totaal)
- Calorieën: 398
- Vetten: 31,3
- Koolhydraten: 8,4
- Eiwitten: 19,7