Ingrediënten
Schaal
Garnalen
- 300 tot 350 gr gepelde garnalen, diepvries
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde munt
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1/2 tl gedroogde oregano
Groente
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gedroogde munt
- 1/2 tl gedroogde dille
- zout en peper
- 2 el olijfolie
Tzatziki
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 komkommer, geschild
- 250 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 1/2 tl gedroogde munt
- peper en zout
- 1 el verse dille, fijngesneden
- citroensap van 1/4 citroen
Extra
- 2 mini kropjes romaine sla of 1/2 grote krop
- 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
- verse dille en peterselie
- 300 gr bloemkoolrijst
- 75 gr feta
Bereidingswijze
- Ontdooi de garnalen en marineer ze vervolgens met de kruiden. Laat in de koelkast een tijdje marineren.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes, de courgette en aubergine in plakjes en leg alles samen op een bakplaat. Meng de kruiden en de olie erdoor.
- Bak de groente 25 tot 30 minuten voorverwarmde oven of 15 minuten in de airfryer. Maak ondertussen de tzatziki. Pers de knoflook uit en rasp de komkommer. Meng alles samen en zet in de koelkast.
- Snijd de sla grof, de rode ui in kleine blokjes en snij wat verse dille en peterselie fijn. Kook of roerbak de bloemkoolrijst kort en verdeel over 2 borden.
- Als de groenten klaar zijn haal je dit uit de oven. Leg de garnalen vervolgens in een ovenschaal en bak ca. 5 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de gegrilde groenten, sla en tzatziki over de borden. Verdeel de garnalen en strooi de feta, rode ui, dille en peterselie over de borden. Eetsmakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 563
- Vetten: 32,5
- Koolhydraten: 17,4
- Vezels: 8,9
- Eiwitten: 46,2