Ingrediënten
Schaal
- 4 kipfilets (150 gr per stuk)
- 70 gr feta kaas
- 65 gr spinaziebladeren
- 1 rijpe tomaat
- 20 ml olijfolie
- 235 ml water
- 1/2 blokje kippenbouillion
- 10 gr bloem
- 2 tl citroensap
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl peper
Bereidingswijze
- Meng op een groot bord 5 gr bloem, 1/4 tl zout en 1/4 tl peper. Zet dit opzij. Meng in een kleine kom de feta kaas, 20 gr spinazie, citroensap en oregano. Zet dit ook opzij.
- Sla met een vleeshamer elke kipfilet plat tot een dikte van 1.3 cm. Verspreid het kaasmengsel over elke kipfilet. Rol de kipfilets nu strak op en zet ze vast met satéprikkers. Dip nu elke kipfilet in het bloemmengsel op het grote bord.
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan, op half vuur. Bak kipfilets gedurende 1 tot 2 minuten aan elke kant goudbruin. Ondertussen meng je in een kom 235 ml water, het kip bouillonblokje en rest van de bloem. Giet dit over de kipfilets in de pan.
- Voeg vervolgens de rest van de spinazie en tomaat toe aan de koekenpan en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 8 tot 15 minuten koken, of tot de kip niet meer roze van binnen. Gooi de satéprikker weg voor het serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipfilet
- Calorieën: 239
- Vetten: 10,3
- Koolhydraten: 4,8
- Eiwitten: 31,0