Een kleurrijk en smaakvol gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Deze gevulde paprika’s zijn gevuld met een hartige mix van gehakt, op smaak gebracht met kruiden zoals komijn, oregano en een vleugje kaneel. De gevulde paprika’s krijgen een Grieks tintje door de topping van feta en olijven. De bloemkoolrijst maakt het gerecht extra voedzaam en gezond.
Hoe maak je deze Griekse gevulde paprika’s?
Voor de vulling van deze heerlijke Griekse gevulde paprika’s gebruiken we lamsgehakt, maar dit kun je eenvoudig vervangen door een ander gehakt naar keuze, zoals kip- of rundergehakt. Breng het gehakt goed op smaak en bak het tot net niet helemaal gaar, zodat het in de oven niet uitdroogt. In de oven heeft het nog 10 minuten om volledig gaar te worden.
De bloemkoolrijst maken we van een hele bloemkool die we fijn hakken en samen met de paprika voor bakken in de oven. De voorgebakken paprika vullen we vervolgens met de gebakken bloemkoolstukjes en vlees. We gebruiken olijven en feta als topping en bakken het geheel nog even kort in de oven. Bij de paprika’s serveren we een simpele salade serveren van veldsla, cherrytomaten, rode ui, olijven, feta en olijfolie.
Tips
Heb je wat over? De restjes zijn de volgende dag zowel warm als koud lekker om te eten als lunch. Bij de paprika’s kun je een simpele salade serveren van veldsla, cherrytomaten, rode ui, olijven, feta en olijfolie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!
PrintGriekse gevulde paprika
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 45
- Totale tijd: 60
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Grieks
Ingrediënten
Gevulde paprika
- 250 gr bloemkool(roosjes)
- 2 grote paprika’s
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap (voor de groente)
- 1/2 tl paprikapoeder (voor de groente)
- 1/2 kleine rode ui
- 250 gr lams of rundergehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl oregano
- 1/8 tl cayennepeper
- 1/8 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder (voor het gehakt)
- 1 tl citroensap (voor het gehakt)
- 8 olijven,
- 100 gr feta (of meer naar smaak)
- zout en peper
Salade
- 1/2 komkommer
- 5 olijven
- 100 gr cherrytomaten
- 85 gr veldsla
- 1/2 kleine rode ui
- 50 gr feta
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Hak de bloemkool fijn en verdeel over een ovenschaal.
- Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze bij de bloemkool in de ovenschaal. Druppel er 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout overheen.
- Bak de paprika en bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de paprika na 20 minuten om en schep de bloemkoolrijst om.
- Snijd de rode ui in halve maantjes en gebruik de helft voor de vulling en de andere helft voor de salade.
- Maak ondertussen de vulling door het gehakt samen met de gemalen komijn, oregano, cayennepeper, kaneelpoeder en 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl citroensap en de rode ui in een pan gaar te bakken. Zet het vuur uit. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
- Haal de ovenschaal uit de oven en vul de paprika voor een deel met de bloemkoolrijst en voor het andere deel met het gehakt. Verdeel de olijven eroverheen en strooi de feta erover. Zet ze terug in de oven voor 5-10 minuten.
- Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommer, olijven en cherrytomaten. Meng de veldsla met de cherrytomaten, rode ui, olijven en feta in een kom en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel over de borden. Serveer de overige bloemkoolrijst erbij, samen met de salade. Garneer met verse peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde paprika helften + salade)
- Calorieën: 741
- Vetten: 54,4
- Koolhydraten: 14,6
- Vezels: 9,2
- Eiwitten: 43,6
Fijn recept, erg smakelijk!
Wat een heerlijk gerecht! Voor herhaling vatbaar 🤗
400 gr bloemkoolrijst gebruikt. Gehakt was voldoende om de paprika’s te vullen. Bloemkoolrijst als bedje op de borden gelegd en daarop de gevulde paprika’s. Ik had nog tzatziki over van de gevulde aubergines en dat erbij geserveerd