Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Griekse gevulde paprika met bloemkoolrijst.

Griekse gevulde paprika

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Grieks

Ingrediënten

Schaal

Gevulde paprika

  • 250 gr bloemkool(roosjes)
  • 2 grote paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap (voor de groente)
  • 1/2 tl paprikapoeder (voor de groente)
  • 1/2 kleine rode ui
  • 250 gr lams of rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl oregano
  • 1/8 tl cayennepeper
  • 1/8 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder (voor het gehakt)
  • 1 tl citroensap (voor het gehakt)
  • 8 olijven,
  • 100 gr feta (of meer naar smaak)
  • zout en peper

Salade

  • 1/2 komkommer
  • 5 olijven
  • 100 gr cherrytomaten
  • 85 gr veldsla
  • 1/2 kleine rode ui
  • 50 gr feta
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Hak de bloemkool fijn en verdeel over een ovenschaal.
  3. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze bij de bloemkool in de ovenschaal. Druppel er 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout overheen.
  4. Bak de paprika en bloemkool 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de paprika na 20 minuten om en schep de bloemkoolrijst om.
  5. Snijd de rode ui in halve maantjes en gebruik de helft voor de vulling en de andere helft voor de salade.
  6. Maak ondertussen de vulling door het gehakt samen met de gemalen komijn, oregano, cayennepeper, kaneelpoeder en 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl citroensap en de rode ui in een pan gaar te bakken. Zet het vuur uit. Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de paprika voor een deel met de bloemkoolrijst en voor het andere deel met het gehakt. Verdeel de olijven eroverheen en strooi de feta erover. Zet ze terug in de oven voor 5-10 minuten.
  8. Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommer, olijven en cherrytomaten. Meng de veldsla met de cherrytomaten, rode ui, olijven en feta in een kom en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  9. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel over de borden. Serveer de overige bloemkoolrijst erbij, samen met de salade. Garneer met verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 gevulde paprika helften + salade)
  • Calorieën: 741
  • Vetten: 54,4
  • Koolhydraten: 14,6
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 43,6