Ingrediënten
Schaal
- 4 kipfilets
- 4 teentjes knoflook, verpulverd
- 100 ml olijfolie
- 1 tl zout
- 1 tl basilicum
- 1 tl zwarte peper
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/2 tl tijm, fijngemalen
- 1/2 tl gedroogde rozemarijn
- citroensap naar smaak
Bereidingswijze
- Pak een groot bord en snijd hierop 3 sneetjes in elke kipfilet zodat marinade goed in de kip kan trekken. Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, knoflook, zout, peper, tijm, basilicum en cayennepeper. Roer dit 30 seconden goed door elkaar. Leg kipfilets in een grote kom en giet de marinade over de kipfilets. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade minstens 2 uur intrekken, het liefst de hele nacht.
- Verwarm een barbecue of grill en vet het rooster in. Bak de kipfilets op de grill totdat het vlees niet meer roze is van binnen, ca. 5-8 minuten. Je kan de kipfilet ook bakken in de koekenpan. Je bakt de kipfilet dan ook totdat hij niet meer roze is van binnen. Ik vind ze zelf op de grill het lekkerst!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipfilet
- Calorieën: 237
- Vetten: 9,1
- Koolhydraten: 3,7
- Eiwitten: 36,3