Ingrediënten
Schaal
Kip + marinade
- 1 el balsamico
- 2 el olijfolie
- rasp van 1/2 citroen
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 el + 1 tl paprikapoeder (gerookt)
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 3 teentjes knoflook
- 4 stuks kipdijfilet (500 gr)
Groente
- 1/2 grote of 1 kleine koolraap (800 gr)
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
Feta mix
- 200 gr feta
- 50 gr olijven (groen of zwart)
- 75 gr zongedroogde tomaten
Yoghurtsaus
- 100 ml Griekse yoghurt, 10% vet
- 1/4 tl knoflookpoeder
- snufje zout
- 1 tl citroensap
- 1 el verse platte peterselie
Bereidingswijze
- Meng in grote kom de balsamico, olijfolie, citroenrasp, citroensap, paprikapoeder, oregano, uipoeder, chilivlokken, zout, zwarte peper en 3 teentjes geperste knoflook. Voeg de kipdijfilet toe en dek af. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken of het liefst de hele nacht.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Schil en snijd ondertussn de koolraap in hapklare blokjes. Breng een pan met water aan de kook en wat zout. Voeg de koolraap toe en kook deze 10 minuten, laat daarna goed uitlekken.
- Vet een bakplaat of grote ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de blokjes koolraap in. Voeg 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper naar smaak en geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Bak de koolraap 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de rode ui in dikke ringen.
- Voeg als de koolraap klaar is de gemarineerde kipdijfilet, paprika en rode ui toe aan de plaat. Bak nog eens 25 tot 30 minuten, totdat de kip gaar is.
- Meng ondertussen de feta met olijven en zongedroogde tomaten. Voeg dit eventueel de laatste 5 minuten bakken toe aan de plaat, als je van zachte feta lekker vindt.
- Pers voor de saus het teentje knoflook en voeg dit samen met de Griekse yoghurt, 1/4 tl knoflookpoeder snufje zout en 1tl citroensap toe aan een kom. Snijd 1 el verse platte peterselie fijn en roer dit door de saus.
- Verdeel de kip na het bakken over 4 borden en garneer met de feta-mix, yoghurtsaus en verse peterselie. Serveer de kip eventueel met gewokte of gekookte bloemkoolrijst.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 595
- Vetten: 38,8
- Koolhydraten: 16
- Vezels: 9,1
- Eiwitten: 40,9