Groene curry met kabeljauw

Groene curry met kabeljauw

We hebben niet altijd tijd en zin om uitgebreid te koken, maar dat betekent niet gelijk dat je dan slecht of niet lekker moet eten. Dat laten we zien met dit eenvoudige recept voor groente curry met kabeljauw. Een lekker, gezond en koolhydraatarm gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Perfect voor een doordeweekse dag en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Hoe maak je deze curry?

Zelf currypasta maken kost veel tijd, maar een uitstekend alternatief is een kant-en-klare currypasta. Wij gebruiken de versie van ONOFF Spices, omdat deze geen toegevoegde suikers en plantaardige oliën bevat (verkrijgbaar bij Crisp of Ekoplaza). Let goed op het aantal suikers en koolhydraten als je een ander merk kist. We gebruiken ongeveer twee derde van het pakje. Aan de curry kun je diverse groenten toevoegen. In dit recept gebruiken we een combinatie van sperziebonen, paksoi en champignons. Andere groenten die heerlijk zijn in dit recept zijn bijvoorbeeld aubergine, courgette of sugar snaps.

Tips

Je kunt meer of minder toevoegen van de groene currypasta. De curry wordt pittiger en krijgt meer smaak als je meer toevoegt en wordt minder pittig als je er minder van toevoegt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene curry met kabeljauw

Groene curry met kabeljauw

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 3 stengels paksoi
  • 125 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr sperziebonen (bevroren of vers, afgesneden)
  • 2/3 pakje groene currypasta (on/off spices)
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 stuks kabeljauw (ca. 250 gram)
  • verse koriander
  • zout en peper
  • limoensap naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en ui. Snijd de paksoi in stukken en de champignons in vieren.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paksoi, sperziebonen en champignons toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur wat lager en laat 15 minuten in het eigen kookvocht gaar koken.
  3. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst.
  5. Bak ondertussen in andere pan de kabeljauw met wat olie in 5-10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de bloemkoolrijst op de borden en verdeel de curry met de kabeljauw erbij.
  7. Garneer met verse koriander, peper, zout en limoensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 531
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 16,5
  • Vezels: 11,4
  • Eiwitten: 45,3
Groene curry met kabeljauw

4 Reacties

  1. Weer een heel prettig recept!
    Lekker en evt naar smaak aan te passen
    🌶️🌶️🌶️






    Reageer
  2. super snel en lekker gerecht en voldoende pittig. Zeker voor herhaling vatbaar! Ik maak steeds 4 porties zodat we de volgende dag onze lunch voor het werk gelijk klaar hebben. deze kan hier ideaal voor, smaakt de volgende dag zelfs nog beter af.






    Reageer
  3. Hans Visseren

    wat is een stukje ???? Met gewicht is het duidelijker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*