Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene curry met kabeljauw

Groene curry met kabeljauw

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 3 stengels paksoi
  • 125 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr sperziebonen (bevroren of vers, afgesneden)
  • 2/3 pakje groene currypasta (on/off spices)
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 stuks kabeljauw (ca. 250 gram)
  • verse koriander
  • zout en peper
  • limoensap naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en ui. Snijd de paksoi in stukken en de champignons in vieren.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paksoi, sperziebonen en champignons toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur wat lager en laat 15 minuten in het eigen kookvocht gaar koken.
  3. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst.
  5. Bak ondertussen in andere pan de kabeljauw met wat olie in 5-10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de bloemkoolrijst op de borden en verdeel de curry met de kabeljauw erbij.
  7. Garneer met verse koriander, peper, zout en limoensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 531
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 16,5
  • Vezels: 11,4
  • Eiwitten: 45,3