Groene groente frittata.

Groene groente frittata

Met minder dan een maand te gaan, zijn wij achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor Pasen. Deze frittata met groene groenten is het eerste recept in onze serie paasrecepten die we de komende tijd zullen delen. Je kunt er meerdere kleine porties uit halen en serveren als hapje. Deze frittata maken we met verschillende groenten en geitenkaas. Een gezond, smaakvol en vullend gerecht.

Wat is een fritatta?

Een frittata lijkt eigenlijk op een gevulde omelet, maar dan komt deze uit een pan in de oven en is de frittata een stukje dikker. In een frittata kun je veel verschillende ingrediënten en smaken toevoegen. Zo maak je de ‘saaie’ omelet ineens een stuk spannender. Deze frittata vullen we met venkel, spinazie, prei en groene paprika. We gebruiken ook verse dille en peterselie. Gebruik de helft voor de vulling en de andere helft van de verse kruiden voor de garnering.

Naast de groenten vullen we de frittata met zachte geitenkaas. Zachte geitenkaas smelt niet, maar wordt ook niet krokant in de oven. Dit maakt de frittata lekker romig. Je kunt de zachte geitenkaas ook vervangen door feta of weglaten als je het gerecht zuivelvrij wilt maken.

Tips

Je kunt de restjes groenten van de frittata gebruiken voor onze andere recepten op de site. Typ bij de zoekfunctie in welk ingrediënt je over hebt en maak hier iets anders lekkers van, of verdubbel de portiegrootte en gebruik alles! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt en lunchrecepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene groente frittata.

Groene groente frittata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 prei
  • 1/2 groene paprika
  • 90 gr venkel
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr verse spinazie
  • 6 eieren (M)
  • zout en peper
  • 1/8 tl kurkumapoeder
  • 40 gr zachte geitenkaas of feta
  • 2 el verse dille
  • 2 el verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd de prei door de lengte doormidden. Je hebt 1 helft nodig voor dit recept, de andere kun je voor iets anders gebruiken. Snijd de prei helft fijn en snijd vervolgens ook de paprika en venkel in kleine blokjes.
  2. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven middelhoog vuur. Voeg de paprika en venkel toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de prei en spinazie toe en roerbak mee totdat de prei en spinazie zijn geslonken.
  3. Klop ondertussen de eieren op in kom met een elektrische mixer. Voeg peper, kurkumapoeder en zout toe en meng tot licht schuimig. Schep 2/3 van de groenten over in een ovenschaal of ovenbestendige pan met een diameter van 20 cm.
  4. Schenk de gemengde eieren hier in en schep de overige groente over het eiermengsel. Brokkel de geitenkaas en de helft van de dille en peterselie over de frittata.
  5. Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal uit de oven en garneer met de overige dille en peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 324
  • Vetten: 22,9
  • Koolhydraten: 4,4
  • Vezels: 3,2
  • Eiwitten: 23,4

 

Groene groente frittata.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*