Ingrediënten
Schaal
- 1/2 prei
- 1/2 groene paprika
- 90 gr venkel
- 1 el olijfolie
- 50 gr verse spinazie
- 6 eieren (M)
- zout en peper
- 1/8 tl kurkumapoeder
- 40 gr zachte geitenkaas of feta
- 2 el verse dille
- 2 el verse peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd de prei door de lengte doormidden. Je hebt 1 helft nodig voor dit recept, de andere kun je voor iets anders gebruiken. Snijd de prei helft fijn en snijd vervolgens ook de paprika en venkel in kleine blokjes.
- Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven middelhoog vuur. Voeg de paprika en venkel toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de prei en spinazie toe en roerbak mee totdat de prei en spinazie zijn geslonken.
- Klop ondertussen de eieren op in kom met een elektrische mixer. Voeg peper, kurkumapoeder en zout toe en meng tot licht schuimig. Schep 2/3 van de groenten over in een ovenschaal of ovenbestendige pan met een diameter van 20 cm.
- Schenk de gemengde eieren hier in en schep de overige groente over het eiermengsel. Brokkel de geitenkaas en de helft van de dille en peterselie over de frittata.
- Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en garneer met de overige dille en peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 324
- Vetten: 22,9
- Koolhydraten: 4,4
- Vezels: 3,2
- Eiwitten: 23,4