Halloumi salade met aubergine, avocado en dressing.

Halloumi salade met Midden-Oosterse twist

Deze salade met de Griekse kaas Halloumi moet je echt proberen. De salade is eiwitrijk, koolhydraatarm en vegetarisch! We combineren heerlijke Midden-Oosterse ingrediënten tot een smaakvolle en voedzame salade. We gebruiken o.a. aubergine, harissa, tahin (sesampasta) en granaatappelpitjes.

Wat is halloumi?

Halloumi is kaas gemaakt van koe-, schaap- en geitenmelk. De kaas komt oorspronkelijk uit Cyprus, maar wordt ook veel in de Griekse en Marokkaanse/Arabische keuken gebruikt. Halloumi is een kaas die bedoeld is om te grillen. Halloumi smelt niet maar krijgt een krokant korstje. Door de kaas extra te marineren krijgt de kaas nog meer smaak en wordt hij nog net iets krokanter. Je kunt halloumi kopen bij alle supermarkten, het ligt vaak in het schap naast de feta en andere witte kazen.

Tips

Vind je het bakken van de aubergines veel werk in de pan? Je kunt ze ook in de oven bereiden (20 tot 30 minuten op 180 graden) of in de airfryer (15 tot 25 minuten op 160 graden). Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade en lunchrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Halloumi salade met aubergine, avocado en dressing.

Halloumi salade met Midden-Oosterse twist

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Midden-Oosters

Ingrediënten

Schaal

Dressing

  • 2 el sesampasta (tahin)
  • water
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en peper

Salade

  • 1/2 rode ui
  • 1 aubergine
  • 250 gr halloumi
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • zout en peper
  • 2 tl harissa
  • 1 tl sesampasta (tahin)
  • 1 tl Holy Hon (optioneel)
  • 1/4 tl za’atar
  • 100 tot 150 gr gemengde salada
  • 1 kleine avocado
  • verse peterselie (garnering)
  • 50 gr granatappelpitjes (garnering)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de aubergine en halloumi in plakken. 
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur met wat olijfolie en bak de aubergines met de komijn, peper en zout rondom goudbruin. 
  4. Meng ondertussen 2 tl harissa, 1 tl tahin, 1 el olijfolie, 1 tl Holy Hon (optioneel) en 1/4 tl za’atar voor de marinade van de halloumi. Verdeel de haloumi op een bord en schenk de marinade over de halloumi. 
  5. Haal de aubergine uit de pan en zet opzij. Voeg de halloumi toe. Bak rondom goudbruin. Schep tijdens het bakken overtollig vocht uit de pan. 
  6. Ga ondertussen verder met de salade. Verdeel de sla en rode ui over 2 borden. Snijd de avocado in plakjes en leg samen met de gebakken aubergines over de sla.
  7. Schenk de overige marinade van het bord bij de halloumi. Bak nog kort mee. Haal de haloumi uit de pan en verdeel over de salade. 
  8. Garneer met verse peterselie, granaatappelpittjes en de dressing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 637
  • Vetten: 50
  • Koolhydraten: 12,8
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 31

 

 

Halloumi salade met aubergine, avocado en dressing.

2 Reacties

  1. geweldige smaken. heerlijk.
    alleen zie ik niet hoe de marinade vd halloumi vloeibaar moet worden. heb er wat extra olijfolie bij gedaan.

    Reageer
  2. Wow dat was lekker !






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*