Ingrediënten
Schaal
Dressing
- 2 el sesampasta (tahin)
- water
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en peper
Salade
- 1/2 rode ui
- 1 aubergine
- 250 gr halloumi
- 2 el olijfolie
- 1 el komijn
- zout en peper
- 2 tl harissa
- 1 tl sesampasta (tahin)
- 1 tl Holy Hon (optioneel)
- 1/4 tl za’atar
- 100 tot 150 gr gemengde salada
- 1 kleine avocado
- verse peterselie (garnering)
- 50 gr granaatappelpitjes (garnering)
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
- Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de aubergine en halloumi in plakken.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur met wat olijfolie en bak de aubergines met de komijn, peper en zout rondom goudbruin.
- Meng ondertussen 2 tl harissa, 1 tl tahin, 1 el olijfolie, 1 tl Holy Hon (optioneel) en 1/4 tl za’atar voor de marinade van de halloumi. Verdeel de haloumi op een bord en schenk de marinade over de halloumi.
- Haal de aubergine uit de pan en zet opzij. Voeg de halloumi toe. Bak rondom goudbruin. Schep tijdens het bakken overtollig vocht uit de pan.
- Ga ondertussen verder met de salade. Verdeel de sla en rode ui over 2 borden. Snijd de avocado in plakjes en leg samen met de gebakken aubergines over de sla.
- Schenk de overige marinade van het bord bij de halloumi. Bak nog kort mee. Haal de haloumi uit de pan en verdeel over de salade.
- Garneer met verse peterselie, granaatappelpittjes en de dressing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 637
- Vetten: 50
- Koolhydraten: 12,8
- Vezels: 6,5
- Eiwitten: 31