Heerlijke hartige pannenkoekjes gemaakt van bloemkool en ei!
Vandaag heb ik als lunch deze heerlijke hartige bloemkool pannenkoekjes gegeten. De pannenkoekjes gemaakt van bloemkool, ei en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De pannenkoekjes zijn daarnaast ook veelzijdig, je kunt ze serveren als hoofdgerecht, snack of bijgerecht!
Bereidingstip(s):
Om deze pannenkoekjes te maken heb je bloemkoolrijst nodig. Bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Bekijk ons bloemkoolrijst recept als je het liever zelf maakt. Je hoeft de bloemkool voor dit recept niet voor te koken. De pannenkoekjes heb ik op smaak gebracht met geraspte kaas en lente-ui. Je kunt hier zelf in variëren zo zijn de pannenkoekjes ook lekker met bieslook, mozzarella en andere soorten kruiden! Ik hoop dat jullie het een lekker recepten vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.
Hartige bloemkool pannenkoekjes
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 30
- Porties: 8 pannenkoekjes 1x
- Categorie: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten
- 450 gr bloemkoolrijst
- 3 middelgrote eieren
- 50 gr geraspte kaas
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 stengels lente-ui
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de lente-ui zo fijn mogelijk. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
- Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
- Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
- Calorieën: 161
- Vetten: 11,3
- Koolhydraten: 4,7
- Eiwitten: 9,7
smaak is uitstekend maar de pannekoeken vallen uitelkaar, wat kan ik doen om te zorgen dat het stevige homogene pannekoeken worden???(en natuurlijk kh arm)
Lekker recept!
Ik heb ze nu een paar keer gemaakt. Het geheim om ze niet te laten verkruimelen is geduld hebben. Je moet echt even wachten met omdraaien tot het één geheel is. Ook moet je het ei en de kaas er echt goed doorheen roeren.
Met olijfolie gebakken vond ik de smaak minder dan met boter.
Heb ze nu twee keer gemaakt. De eerste keer met boter in de pan en de tweede keer met olie in de pan. Met boter zijn ze lekkerder met olie zijn ze wat droger en komt de bloemkool smaak iets meer naar boven.
Ik ga ze nu weer maken en die dan extra lente uitje erbij en minder kaas.
Heerlijk voor tussendoor als ik zin heb in iets te snoepen.
Dank voor dit lekkere recept
Verrassend lekker! Ik had er ook knoflookpoeder door gedaan. Gisteravond als diner met een tartaartje. Vandaag mee als lunch, als dubbele boterham met een plak worst ertussen. Heerlijk! Deze ga ik waarschijnlijk elke week wel maken. 😊
Ik heb de bloemkool pannenkoekjes net gemaakt!!! Heerlijk!!! Heb de helft van de hoeveelheid gebruikt,alleen iets meer 30+ kaas geraspt erbij gedaan, ik had 8 stuks., hoeveel mag je er?.
Mijn pannenkoekjes zijn niet kapot gegaan, een geheel gebleven!!ze vullen wel!!
Het was erg lekker
Echt super simpel en super lekker. Echte aanrader. Ook koud heel lekker.
Ik heb dit recept vandaag voor het eerst gemaakt, als lunch. Ik heb kant- en klare bloemkoolrijst gebruikt (200 gram) met 2 kleine eieren, mozzarella en lente-ui. erg lekker! Alleen ze vallen bij mij uit elkaar en krijg ze niet met een mooie bruine korst. Wat kan ik de volgende keer beter doen?
Hi Milou,
Bedankt voor je review! Wat vervelend dat de pannenkoekjes uit elkaar vallen. Dat zou niet moeten gebeuren. Voeg de volgende keer een extra ei toe of meer kaas om er zeker van te zijn dat ze niet uit elkaar vallen.
Groetjes,
Quint
Ik weet niet wat ik fout doe maar als ik ze om probeer te draaien vallen ze elke keer uit mekaar
Iemand een tip?
Heerlijk,makkelijk en erg smakelijk.samen met mn zoon gesmult..
De smaak is OK, misschien iets meer kaas, maar een echt samenhangend geheel wordt het niet met 3 eieren.
Erg lekker ik heb er ook een half rood uitje door gedaan, maak niet te grote porties i.v.m het draaien van de pannenkoekjes.
Marja,
Dit was echt lekker. De volgende keer doe ik er alleen wel een echt uitje door.Ik zou graag weten welk sausje hierbij past.
Groetjes Karin
Het was erg lekker
De bloemkoolschotel maak ik vandaag, ik verwacht dat hij heerlijk smaakt!
Kan ik het beslag bewaren in de koelkast?
Hi Minou,
Je kunt het beslag zeker een dag in de koelkast bewaren.
Groet,
Quint
Hoi Quint, heerlijk zijn ze!
Smaakt goed met romesco sausje (catelaans)… uitpaulineskeuken.nl
Vandaag gemaakt. Waren heerlijk. Zelfs de kinderen waren er dol op en hadden niet in de gaten dat het van bloemkool was gemaakt
Wij hebben nu een aantal van je recepten geprobeerd en zijn erg tevreden. Deze bloemkoolpannekoekjes lijken ons ook weer erg lekker. Heb je nog suggesties voor een lekker bijpassend sausje dat niet al te veel koolhydraten bevat?
Erg lekker. ik wil ze invriezen, kan dat?
Hoi Marqit,
Je kan de pannenkoekjes ook invriezen als je ze langer wilt bewaren.
Groet,
Quint
Lijkt me erg lekker! <3 Hoe lang blijven deze pannenkoekjes goed na het bereiden? 🙂
Hoi Kim,
Je kunt de pannenkoekjes na het bakken 1-2 dagen bewaren in de koelkast!
Groet,
Quint
Ze zijn echt heel lekker, zelf nog bieslook bij gedaan.