Ingrediënten
Schaal
- 450 gr bloemkoolrijst
- 3 middelgrote eieren
- 50 gr geraspte kaas
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 stengels lente-ui
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de lente-ui zo fijn mogelijk. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
- Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
- Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
- Calorieën: 161
- Vetten: 11,3
- Koolhydraten: 4,7
- Eiwitten: 9,7