Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hartige bloemkool pannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 450 gr bloemkoolrijst
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 stengels lente-ui
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de lente-ui zo fijn mogelijk. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  2. Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
  3. Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 9,7