Ingrediënten
Schaal
Pannenkoekjes:
- 2 middelgrote courgettes
- 100 gr mais
- 2 stengels lente-ui
- 4 grote eieren (L)
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl peterselie
- 1/2 tl basilicum
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr amandelmeel
- zout en peper naar smaak
Dipsaus:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 el Sriracha saus
Bereidingswijze
- Snijd de uiteinden van de courgettes eraf en rasp boven een grote kom de courgettes. Gebruik vervolgens een zeefdoek of schone theedoek om zoveel mogelijk vloeistof uit de geraspte courgette te knijpen.
- Snijd de lente-ui in kleine stukjes en klop de eieren los in een kom. Voeg de lente-ui, geraspte courgette, mais en kruiden toe aan de kom met de eieren en meng met een garde alles door elkaar. Voeg tenslotte Parmezaanse kaas en amandelmeel toe en meng nog eens goed. Breng het beslag op smaak met zout en peper.
- Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Pak een opscheplepel en schep een beetje van het beslag in de pan. Bak het pannenkoekje goudbruin, 2 minuten per kant. Herhaal dit totdat je 12 pannenkoekjes hebt gebakken.
- Maak ondertussen de dipsaus door 100 ml Griekse yoghurt te mengen met een beetje Sriracha saus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pannenkoekje
- Calorieën: 82
- Vetten: 5,3
- Koolhydraten: 4,2
- Eiwitten: 6,2